Grevă în administrația publică locală, astăziAproape 30.000 de funcţionari din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora sunt astăzi în grevă generală. Singurele activități prestate de funcționari astăzi sunt eliberarea certificatelor de deces şi procesarea amenzililor care trebuie achitate în 24 de ore. Peste 200 de membri ai sindicatului "Forum" din administrația publică au protestat în fața Primăriei Capitalei solicitând, în principal, majorarea salariilor.

Greva in administratia publica locala, astazi
Grevă în administrația publică locală, astăzi

UPDATE:  Peste 200 de membri ai sindicatului "Forum" din administrația publică au protestat în fața Primăriei Capitalei solicitând, în principal, majorarea salariilor.

"Ar trebui ca actualul Guvern să ne acorde o indexare de 50% a salariilor pentru a dobândi puterea de cumpărare de acum șase ani. Lucrătorii din administrația publică locală trăiesc sub pragul sărăciei. Circa 25% dintre acești salariați au salarii sub salariul minim pe economie. O creștere salarială cu 10% nu ne rezolvă cu nimic problemele", a declarat Romel Neagu, vicepreședinte al Federației Naționale a Salariaților din Administrație (FNSA) și președintele sindicatului "FORUM", citat de Agerpres.

Sindicaliştii cer reglementarea acordării tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică şi majorarea salariilor cu 10%.

Astăzi, se vor elibera doar certificate de deces şi se vor procesa amenzile care trebuie achitate în 24 de ore.

În cazul în care Guvernul nu va da curs revendicărilor, sindicaliştii vor strânge semnături pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat, în luna octombrie, scrie Digi24.ro.

Tot joi, aproximativ 600 de funcționari publici vor participa, între orele 10.00 și 12.00, la un miting în fața Primăriei Capitalei.

Greva generală de joi este organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), acţiunea de protest fiind sprijinită de Confederaţia "Cartel Alfa".

Potrivit secretarului general al FNSA, Bogdan Şchiop, acţiunea de protest este declanşată ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de Guvern faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sistemul bugetar.

Premierul Victor Ponta le-a cerut, miercuri, miniştrilor de resort să continue dialogul cu sindicatele din administraţie, arătând că greva este cea mai proastă soluţie şi nu va face decât să îl pedepsească pe cetăţeanul care aduce venituri la buget, din care, ulterior, pot fi majorate salariile funcţionarilor.

Etichete: administrație publică locală, Cartel Alfa, funcționari publici, grevă, sindicate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE