Grevă în sănătate: Medicii nu vor lucra luni în intervalul 8.00-10.00Medicii intră luni în grevă de avertisment, nemulţumiţi de salariile mici. Protestul va avea loc între orele 8.00 - 10.00. Vor fi asigurate doar urgenţele în spitale. Policlinicile vor fi închise luni dimineaţă.

Primele spitale regionale: la Iasi, Cluj si Bucuresti. Unde va fi amplasat cel din Capitala
Primele spitale regionale: la Iași, Cluj și București. Unde va fi amplasat cel din Capitală

Sindicaliştii din sănătate vor intra luni dimineaţă într-o grevă de avertisment de două ore. Între orele 8.00 - 10.00, cadrele medicale îşi vor întrerupe activitatea, astfel că vor fi preluaţi doar pacienţii cu urgenţe.

Angajaţii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate, scrie realitatea.net. 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara miercuri, după o întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, că în acest moment greva generală anunţată pentru 28 noiembrie este ilegală, iar prima măsură ar fi sesizarea instanţei, care să constate acest lucru.

"Cred că greva generală este mai degrabă o sperietoare, decât un lucru care se poate realiza. Din punctul nostru de vedere, în acest moment este ilegală. Nu cred că discutăm despre ceva ilegal, noi trebuie să discutăm despre lucruri legale în ţara asta. Că unii vor să încalce legea, este problema lor. Sunt instituţii ale statului care trebuie să-şi facă datoria", a spus Eugen Nicolăescu, după discuţiile care au avut loc cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate.

Întrebat dacă va sesiza instanţa în legătură cu greva generală anunţată pentru 28 noiembrie, ministrul Sănătăţii a spus că prima măsură ar fi sesizarea judecătorilor, care să constate că protestul este ilegal. "Evident, dacă este ilegală - sunt ferm convins că este ilegală -, prima noastră măsură este să sesizăm instanţa să constate ilegalitatea. Sper să nu se ajungă acolo. Pot fi găsite unele soluţii după opinia noastră, dar ele nu pot fi găsite sub presiune şi peste noapte. Acum asta încercăm, să identificăm cum se poate eşalona, cum se poate face un calendar în acest sens", a mai spus Eugen Nicolăescu.

Angajaţii din sistemul sanitar vor intra din 28 noiembrie în grevă generală pe termen nelimitat, anunţa, în 14 noiembrie, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, precizând că aceştia vor cere şi demisia ministrului Sănătăţii, pentru că nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitările transmise.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis declanşarea grevei de avertisment în 25 noiembrie, între orele 8.00 şi 10.00, şi a grevei generale din 28 noiembrie, pe termen nelimitat. Potrivit lui Marius Sepi, protestele sunt susţinute şi de către organizaţiile profesionale ale medicilor. El a precizat că angajaţii din sistemul sanitar sunt deschişi la orice negociere care ar duce la rezolvarea problemelor ridicate de aceştia.

Etichete: Eugen Nicolăescu, grevă, medici, sindicalişti, spitale

0/3 COMENTARII
Nume*
01 feb 15:57
+0
VOTURI
-0
Adele - Mrs. Julie YOU LOOK ABSOLUTELY STUNNING!!!And you both look blissfully happy.CONGRATULATIONS and winihsg you both a wonderful life together.Adelep.s.I want to use your photographer.But, then again first I need a fiancee http://pgtnhql.com [url=http://xhpjbjgmc.com]xhpjbjgmc[/url] [link=http://ynzezam.com]ynzezam[/link]
Nume*
18 ian 03:05
+0
VOTURI
-0
Kewl you should come up with that. Exneclelt!
Nume*
16 ian 15:44
+0
VOTURI
-0
Was totally stuck until I read this, now back up and ruinnng.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h