GREVĂ japoneză în spitale din 21 martie. Ce revendicări au mediciiSindicatele din sănătate au anunțat, joi, declanșarea grevei japoneze începând din data de 21 martie în toate unitățile sanitare în care se regăsesc membri afiliați Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) și Federației Sindicale "Hipocrat" din România (FS Hipocrat).

GREVA japoneza in spitale din 21 martie
GREVĂ japoneză în spitale din 21 martie

Potrivit unui comunicat de presă, printre revendicările CFSMR și FS Hipocrat se află: aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară și în sănătate, în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referință salariul minim brut pe economie de 1.250 lei, acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiții deosebite de muncă, sporul de doctorat și respectarea normei de muncă, a timpului de muncă și de repaus pentru toate categoriile de personal din sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal, scrie Agerpres.

De asemenea, sindicaliștii solicită creșterea valorii serviciilor medicale decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate către spitale, ambulator și medicina de familie, în conformitate ponderea cheltuielilor salariale la majorarea salariilor efectuate printr-un act normativ.

'Atitudinea indiferentă a Ministerului Sănătății, cât și tergiversarea luării unor decizii la nivel guvernamental sunt cauzele pentru care salariații, membri de sindicat, au decis să apeleze la această formă de protest. Federațiile semnatare atrag atenția că, în lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea stării conflictuale', se notează în comunicatul citat.

Atât CFSMR, cât și FS Hipocrat, sunt organizații membre ale CNS Cartel ALFA.

Etichete: grevă, grevă japoneză, spitale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE