Griviţa, căţeluşa mutilată şi lăsată fără bot, ar putea ajunge la New YorkLa bloc, oamenii îi spuneau Fetiţa, însă, după ce a fost mutilată şi lăsată fără bot de un bucureştean, căţeluşa a primit o nouă şansă şi un nou nume: Griviţa. Deşi a trecut printr-un şoc puternic, căţeluşa este acum în afara oricărui pericol şi a fost mutată într-un adăpost de lângă Capitală. Griviţa a reuşit într-un timp foarte scurt să stârnească un val de simpatie în special în rândul străinilor, care vor acum să o adopte. Cei care au fost înduioşaţi de povestea ei şi care vor să o adopte, provin din toate colţurile lumii, din Ungaria până la New York.

După ce a fost mutilată de un bucureştean, Griviţa a devenit vedetă în rândul iubitorilor de animale în special a celor de peste hotare, care vor acum să o adopte. Medicul veterinar Anca Tomescu, de la Vier Pfoten, spune că a primit sute de e-mail-uri de la străini din toate colţurile lumii, în special din Europa de Vest, începând din Ungaria şi până în Germania, Marea Britanie şi chiar din SUA, de la New York. "Am primit cereri de adopţie din toate colţurile lumii, inclusiv din New York. Stăteam şi mă gândeam că dacă ne hotărâm să o dăm în adopţie, pentru că aşa e mai bine pentru ea, e foarte clar că toată lumea va întreba ce se va întâmpla cu ea şi va veni inevitabil răspunsul: un român i-a dat cu ceva în cap, adică ne vom face din nou de râs la nivel internaţional. Să vedem cât va dura şi a doua operaţie, cât va dura perioada post-operatorie. Oricum, dacă vom hotărî să o dăm în adopţie trebuie să fim foarte atenţi cui o vom da pentru că este un câine care are nevoie de atenţie specială, de îngrijiri zilnice, de toaletarea locului. Este un câine care nu mai arată bine din punct de vedere estetic aşa că persoana care îşi asumă adopţia trebuie să ştie la ce se înhamă. Oricum, nu se pune problema adopţiei anul acesta. Cochetez cu ideea chiar să o iau eu. Urmează să văd ce zice fetiţa mea, care a văzut-o în poză şi e şocată pentru că nu înţelege cum a putut cineva să facă aşa ceva", a declarat, joi, medicul veterinar Anca Tomescu de la Vier Pfoten.

Citește și Bătaie de joc la adopţii de câini:Telverde indicat de Primărie face legătura la hingherii prinzători - înregistrare audio 

Citește și Cine a mutilat-o pe cățelușa cu botul tăiat: Plângere penală făcută la Poliție 

Înainte de a fi mutilată, Griviţa stătea pe lângă un bloc din zona Gării de Nord şi era hrănită de locatarii imobilului respectiv. "Era căţelul blocului. Era hrănită, îngrijită. O chema Fetiţa. Noi am botezat-o Griviţa pentru că am luat-o de pe Calea Griviţei. Pe noi ne-a sunat o doamnă care trecea întâmplător pe stradă şi a auzit-o plângând. Eu am trimis un echipaj şi m-au sunat colegii mei să-mi spună că sunt şocaţi. Căţeaua era acolo şi era blândă. Ei s-au dus cu tranchilizant şi cu tot ce aveau nevoie pentru a o imobiliza, dar nu a fost cazul. Apoi, am vorbit cu cei de la bloc. Toţi o ştiau. În ziua în care am pus poza cu ea pe Facebook, m-a contactat o doamnă din blocul respectiv şi mi-a spus că Griviţa obişnuia să doarmă sub un balcon din acel bloc, dar a dispărut şi apărut după o săptămână în starea asta. Când au găsit-o colegii mei era plină de sânge închegat peste tot, era foarte imflamată şi infectată zona şi plângea. E un câine bun, un câine blând. E foarte simplu să-i dai una dacă vrei. Nu e un câine agresiv, nu e un câine speriat. Câinii buni şi blânzi cu oamenii ajung să fie supuşi unor asemenea acte de cruzime. Având încredere în noi, în mod sigur nu se aşteaptă să primească un levier în cap sau peste bot", a explicat Anca Tomescu.

Joi, cătelușa a fost transportată de Vier Pfoten la Adăpostul Speranța din Popești Leordeni, unde și-a luat în primire noua ei căsuță galbenă, amplasată într-o rezervă specială. Potrivit reprezentanţilor Vier Pfoten, vârsta căţeluşei Griviţa este între 4 şi 6 ani.

"În ciuda traumei suferite și a gravității cazului, Grivița are un tonus bun, iar evoluția stării ei de sănătate este satisfăcătoare. Poate să mănance singură hrană umedă, vine la mângâiat și dă din coadă când este chemată. Vier Pfoten le mulțumește tuturor pentru interesul și implicarea în acest caz, precizând totuși că animalul va putea fi adoptat numai după ce va fi complet refăcut în urma intervențiilor chirurgicale și în urma unei decizii luate de medicii veterinari care s-au ocupat de caz", au precizat reprezentanţii Vier Pfoten, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

O nouă operaţie complexă pentru căţeluşa mutilată

Peste o săptămână Griviţa va reveni la control, iar peste două săptămâni urmează o a doua operaţie. Cea de-a doua operaţie, care va fi destul de complicată, va fi făcută pentru a o putea ajuta pe Griviţa să nu mai respire pe gură. "Peste o săptămână, maxim două, vom încerca închiderea cavităţii nazale prin uniunea pielii deasupra nasului ca să facem legătura cu mucoasa bucală şi să deschidem două orificii nazale. Este într-o situaţie oarecum fericită pentru că există un rest de corneţi nazali care să permită cumva filtrarea aerului, cu condiţia ca fantele pe care le vom deschide, deasupra nasului să funcţioneze adecvat. Dacă reuşeşte intervenţia, ea va putea şi să respire fără riscuri semnificative de aspiraţie a unor impurităţi. Este posibil ca în două-trei luni să se termine toate intervenţiile chirurgicale pe care le va suferi căţeluşa pentru că este planificată în momentul de faţă încă o intervenţie care se va concentra pe căile aeriene de la nivelul nasului. La nivelul gurii ea nu mai necesită o intervenţie deosebită. Foloseşte foarte bine mandibula, limba şi, peste o săptămână-două va începe să mestece cu încredere, pentru că a avut o fractură majoră care este stabilizată în momentul de faţă, dar vindecarea osului durează. Apoi, se pune problema de plastie la nivelul nărilor. Se vor deschide nările deasupra ca să aibă un acces de aer care să nu interfere cu cavitatea bucală, să se separe cavitatea nazală de cavitatea bucală. Ea va rămâne cu botul scurt, nu se pune problema să se monteze vreo proteză sau să reconstituie, dar va fi autonomă. Nu va fi deschisă la complicaţii sau la riscuri deosebite, deci va avea posibilitatea să ducă o viaţă cvasinormală, doar că aspectul este neobişnuit pentru privitori. Iarna nu trebuie expusă la ger, dar oricum, e mai bine decât mi-era frică. Dacă nu mai avea corneţi nazali trăgea direct aerul rece direct pe trahee, dar nu este aşa. Are o brumă de corneţi nazali care permit încălzirea şi umidificarea aerului, cu condiţia ca aerul să intre totuşi pe nişte orificii limitate şi va avea nişte orificii pe care încercăm să le deschidem în cu totul altă zonă, nu jos, ci deasupra, poate chiar între ochi", a explicat doctorul veterinar Liviu Gaiţă, de la Ortovet, cel care a operat-o pe Griviţa şi care a mai tratat, de-a lungul timpului, şi alţi căţei maidanezi.

Medicul veterinar a mai spus că, în ultima vreme, la cabinet au ajuns foarte multe animale împuşcate. "Când ajung la noi sunt plini de alice. Sunt şi dosare la poliţie depuse, se anchetează, dar e foarte greu, după o alică nu poţi identifica cine a tras. În al doilea rând, sunt multe accidente de circulaţie despre care ni se spune că sunt intenţionat generate, pe străzile mici, unde nu există trafic mare. Există şi animale bătute. Nu pot spune că sunt dese cazurile, însă întâlnim şi asemenea cazuri. Sunt pisici traumatizate de către om. Sunt luate de coadă şi izbite de perete sau lovite cu diferite obiecte. Unele supravieţuiesc, altele nu. Şi la câini există traume şi tăiate, câini strangulaţi şi prezentaţi ca atare şi care totuşi supravieţuiesc. Când se iniţiază asemenea acţiuni violente, de cele mai multe ori se ajunge la omorâre, rareori supravieţuiesc ca să ajungă la medic", a mai spus medicul Gaiţă.

Şi Anca Tomescu a precizat că, de când a avut loc tragedia lui Ionuţ Anghel, din cauza valului mare de ură împotriva animalelor, numărul telefoanelor cu privire la cazuri de cruzime asupra animalelor a crescut semnificativ. Astfel, de la unul - două cazuri de câini mutilaţi pe lună, organizaţia primeşte acum şi 10 telefoane pe zi.

Etichete: catelusa gara de nord, căţeluşa Griviţa, catelusa maxilar taiat, catelusa mutilata, vier pfoten

50/128 COMENTARII
El Penetrator
11 Oct 00:06
+0
VOTURI
-0
Ce frumos vorbesti, domnisoara cristina. Pun pariu ca faci parte din aspectuoasa grupare a boschetarilor romani. Si ma refer la boschetarii care cersesc si dorm sub poduri. Nu are rost sa te injur pentru ca e destul sa te faci de tot rahatul folosind astfel de cuvinte neadecvate. Iti doresc tot binele din lume, sanatate si un loc cald unde sa-ti petreci aceste zile friguroase. Sorry de double post.
ion samanta
11 Oct 00:06
+0
VOTURI
-0
cristina, iti doresc ca samanta cainilor sa se propage in cavitatile tale, stima, ion samanta!
El Penetrator
11 Oct 00:04
+0
VOTURI
-0
Ce frumos vorbesti, domnisoara. Pun pariu ca faci parte din aspectuoasa grupare a boschetarilor romani. Si ma refer la boschetarii care cersesc si dorm sub poduri. Nu are rost sa te injur pentru ca e destul sa te faci de tot rahatul folosind astfel de cuvinte neadecvate. Iti doresc tot binele din lume, sanatate si un loc cald unde sa-ti petreci aceste zile friguroase.
Mirela
11 Oct 00:04
+0
VOTURI
-0
Acum vreo 3 saptamani un cuplu din Timisoara parca a luat un maidanez ca sa il scape de eutanasiere. Dupa cateva zile le-a muscat de fata copilul de 3 ani. Good job, dogs!
hmmm..
11 Oct 00:02
+0
VOTURI
-0
sincer nu stiu ce au putut face caini maidenezi asa rau ca totus doar se apara de idioti ca oameni... si voi nu stiu ce va bagati in seama cu tema asta patric nu pe voi va afecteaza ci pe ei si terminati cu dumele gen sa moara maidanezi ca voi ce faceti in privinta asta nimica va plangeti ca mie frica ca o sa ma muste etc dar nu ai lua unul in casa si ai vedea cu sunt ei dupa ce au un camin
cristina
11 Oct 00:02
+0
VOTURI
-0
IONIE nu zic sa nu se investeasca bani in clinici sau in alte chestii s-au alocat si pentru spitale si pentru caini dar banii au fost furati nu au ajuns unde trebuie daca banii ar fi folositi cum trebuie si pentru scopurile pentru care au fost alocati nu este nevoie eutanasierea cainlor !
cristina
10 Oct 23:57
+0
VOTURI
-0
si inca ceva penetrator sper calcat de masina sa fii tu idiotule si nu mai bora atata ca a borat tatato destul in mata de a iesit un prost ca tine si fara suflet imputitule !!!!
El Penetrator
10 Oct 23:55
+0
VOTURI
-0
cristina Injuri ca la usa cortului, tiganca nespalata si spurcata.
Ionie
10 Oct 23:54
+0
VOTURI
-0
cristina draga io iti zic sa o lasi mai moale ca oamenii acestia nu te-au jignit in nici un fel. Eu sincer m-am saturat sa ocolesc o gramada de parcuri si zone verzi cand imi duc fetita la scoala. M-am saturat iarasi sa stau in parc si sa vad mai multi caini decat oameni. Nu va inteleg oameni buni, sunt si cainii un element important in viata pamantenilor dar deja sunt prea multi caini abandonati. Eu sugerez eutanasierea lor si banii care ar trebuii investiti in adaposturi pentru ei sa fie folositi in refacerea clinicilor. Situatia sistemului sanitar din tara noastra este slab intretinuta. Sa fim realisti oameni buni! Animale sau Oameni?
anonim
10 Oct 23:53
+0
VOTURI
-0
pt ca tie frica de caini de ataca pe bune nu tiai dat seama de chestia asta si in plus oameni in general ce invata pe copii lor sa faca nu sa deie in caini, oameni sunt mai raii decat animalele
cristina
10 Oct 23:49
+0
VOTURI
-0
bulgarule tie frica ca nu mai ai ce manca de prin gunoaie sau ce ai cu cainii !!!
El Penetrator
10 Oct 23:48
+0
VOTURI
-0
@CRISTINA din toate punctele existente de vedere esti cretina. Din pacate, tu continui sa ne arati semnificatia ta de proasta recalcitranta. Daca esti din Pipera (slabe sanse sa intalnim gunoaie ale societatii in aceasta zona) iti recomand un profesor de limba romana. Iti platesc eu, promit.
CRISTINA
10 Oct 23:47
+0
VOTURI
-0
GEANINA lasa cainii sa le faca adaposturi nu sai omoare daca nu au fost in stare pana acum sa nu-i lase sa se inmulteasca e vina statului si a autoritatilor care nu au luat masuri dar asta nu e o solutie sa-i omoare celor care gandesc asa mai bine sa moara ei !!!
bulgaru
10 Oct 23:46
+0
VOTURI
-0
cristina, proasta mai esti! jos cu cainii
CRISTINA
10 Oct 23:43
+0
VOTURI
-0
O sa avem pardon am uitat ca tu ai 3 facultati faza e ca daca o steriliza sau o eutanasia pe mamata nu mai iesea o maidaneza sau un maidanez ca tine asa puteau traii si cainii linistiti saraco care esti tu tie frica ca se aloca prea multi bani pentru caini mars in mata si lucra putoare ce esti si lasa cainii in pace !!!!!
Geanina
10 Oct 23:42
+0
VOTURI
-0
Bravo baieti, pune-ti in banca lor pe acesti wanna be iubitori de animale. Daca iti plac cainii, iai dracului acasa, m-am saturat sa ma astepte 10 dulai cand ma duc sa arunc gunoiul, sa imi fie frica sa-mi trimit fiica la scoala sau sa umblu noaptea cu spray paralizant la mine. Sper sa moara toti maidanezii.
El Penetrator
10 Oct 23:41
+0
VOTURI
-0
@cristina exemplul perfect de femeie vaduva la menopauza. Animalele nu au suflet, iar tu esti o ignoranta care aduce injurii la adresa noastra. Te rog frumos sa iesi din casa, sa iti dai doua palme si sa revii in fata monitorului unde esti o meseriasa. Nu ai habar de familia mea, si eu personal nu sunt interesat de viata ta care mai mult ca sigur este plina de cacat. Exemplu fiind vorbele tale rele adresate noua, dai dovada de o prostie iesita din comun. Si inca ceva, recomand niste carti de gramatica, stiu ca la indreptat banane in spania nu este o necesitate cunoasterea gramaticii.
Minibos
10 Oct 23:39
+0
VOTURI
-0
Frumos limbaj de catea imputita ai tu, cristina, mi-ar fi rusine sa vorbesc ca si tine, se vede de la o posta ca esti o ignoranta controlata de media si ca iti lipsesc cativa ani de scoala. Cainii trebuie omorati, alta solutie nu e, priviti la tarile civilizate, hai sa luam si noi un exemplu de la ei. Du-te in Germania, Franta, Italia, Spania, sunt simplu ca ma-ta nu s-a intalnit cu maidanezi pe acolo cand isi presta serviciile pe centura. Te pup dulce, Minibos.
Aragida
10 Oct 23:34
+0
VOTURI
-0
Draga Cristina, nu cred ca e problema ta cine e mama mea, dar dupa educatia pe care ne-o arati aici, pot sa presupun ca a ta nu a fost in stare sa te educe. Pot doar sa spun ca te exprimi ca o inculta si ca o "catea", dusmanii tai nu suntem noi, in primul rand e limba romana, care te cam pune cu botul pe labe, "cateao".
luciana
10 Oct 23:30
+0
VOTURI
-0
Banii alocati la sanatate si spitale sunt furati. Tipic romanesc. La fel ca si in cazul animalelor unde se aloca fonduri si banii se duc pe apa sambetei la fel siin spitale. Eu iti zic caz concret de donatie pe spital de medicamente pt pacienti unde farmacista ma ruga sa nu anunt donatia pt ca ea deja avea aranjat sa le vanda. Asa ca terminati cu acuzele ca se dau pt caini si pt spitale nu.
cristina
10 Oct 23:28
+0
VOTURI
-0
penetrator si arahida doi inculti si imputiti fatati de doua catele , ce aveti cretinilor cu cainii sunt niste suflete si ei reprosati toti tragedia lui ionut aia sa intamplat 98% din cauza lu bunasa care a trebuit sa stea de povesti in loc sa vada de nepotuso daca era atenta nu se intampla ce s-a intamplat in rest sa va duc la groapa pe toti cei care torturati caini cretinilor fii si fiice de curve !!!!!
mmm
10 Oct 23:18
+0
VOTURI
-0
boraste ,cine nu te lasa.eu,pe astia cu asa cruzime,va consider pericol public.
El Penetrator
10 Oct 23:05
+0
VOTURI
-0
@Arahida Adevar graiesti om bun! Degeaba, personalitatie acestui site care comenteaza sunt niste ignorati care stiu doar sa spurce si sa invoce blesteme asupra semenilor. Animalele sunt animale, oameni sunt oameni. Daca respectati animalul mai mult ca omul inseamna ca sunteti la fel ca un animal. Irationali si bantuiti de instincte raufacatoare.
Iulia
10 Oct 23:04
+0
VOTURI
-0
Va ganditi sa nu va faceti de ras peste hotare, decat la binele catelului... Te drec de veterinara!
Ion Antonescu
10 Oct 23:00
+0
VOTURI
-0
Draga domnule Alin, ce vina are mama mea ca primeste o pensie de 700 ron? Asta dupa ce a muncit o viata intreaga, iar pentru caini se aloca zeci de milioane de euro?! Dati toti banii pe caini, creste-ti pana o sa va omoare pe strazi, asta vad ca vreti, o sa ne napadeasca cainii, tiganii si ungurii.
Alin
10 Oct 22:57
+0
VOTURI
-0
Unii oameni mor de foame pentru ca sunt,au fost si vor fi niste lenesi infecti si nu s-au gandit in trecut sa faca ceva cu viata lor,s-au distrat,au baut si cand nu au mai avut se dau muritori de foame.Am in cartier la mine un tip care are un copil cu mari dizabilitati,in fine,l-a aratat la TV cu cazul cu tot,cand vezi ti se face mila normal,dar el baga la aparate cu toti tiganii lui infecti si atunci de unde mila,de unde moarte de foame............In legatura cu catelul,cel care a facut asta trebuie spanzurat din punctul meu de vedere,unde au ajuns oamenii din cauza chestiei cu copilul mancat de caini,mai uitati-va la TV si pe net cu cazul ala si interesati-va nu vorbiti aiurea,cainii nu au nici o vina,desigur sunt caini rai,nu zic,dar nu merita asa ceva.Eu unu l-as spanzura pe cel care a facut-o,e un simplu retardat mintal si din pacate se tot inmultesc
Arahida
10 Oct 22:57
+0
VOTURI
-0
Alte dovezi ca traim intr-o tara plina cu inculti si ignoranti. Va cerati aici ca la usa cortului pentru un animal, invocati pe Dumnezeu, iar apoi blestemati pe cei care nu va impartasesc opinia. Natiune de parventi, proscrisi si curve. Asta suntem, si asta vom fii, caini o sa moara iar altora o sa le pese mai mult de ei decat de oameni. Tipic romanesc.
El Penetrator
10 Oct 22:55
+0
VOTURI
-0
E super tare cum sunteti extraordinari de interesati in salvarea acestui caine. aduceti injurii tinand apararea unei fiinte irationale, lipsite de judecata. sunt foarte curios de ce se aloca bani pentru asa ceva cand sunt oameni amarati prin spitale care abia primesc medicamente si alimente. Pe noi ne intereseaza maidanezii, ce sa-ti povestesc. sunteti impulsivi ca o femeie vaduva la menopauza.
taietor de penetrator
10 Oct 22:52
+0
VOTURI
-0
da sa mori tu calcat de masina mai bine
RedW.
10 Oct 22:52
+0
VOTURI
-0
Sper ca si tu asa o sa mori!!Sub roata unei masini,pt ca asta meriti,nimic altceva.
anonim
10 Oct 22:36
+0
VOTURI
-0
Jeett maa . Omul are maini , picioare , creier si glas . Poate munci . Daca are probleme , are familie cu maini , picioare si creier . Cainele ala ce are ?
Toti sunt lenesi si alcoolisti , nite cersetori , da munca nu le place . Nu am vazut om sarac sau boschetar sa nu fie drogat si alcoolist .

Or mai fi unii care chiar nu au , dar lasa-ma cu prezicerile tale , ca majoritatea asta sunt ... niste boscheti lenesi .
Artur
10 Oct 22:34
+0
VOTURI
-0
Nu stiu cum de ai reusit sa te nasti ... dupa frustrari sigur dintr-o greseala de fabricatie sau prea mult alcohol.
vasile
10 Oct 22:31
+0
VOTURI
-0
cand cel de la bug mafia a spus ca suntem animale cu patru picioare cred ca la tine se referea, boratura esti tu,nu ai nici jumatate de suflet din cat au animalele
Savant
10 Oct 22:29
+0
VOTURI
-0
@Penetrant - Jet ma inapoi in grota, daca n-ar fi oameni retardati mintal ca tine care sa mutileze caini, nu ar mai fi nevoie sa acordam operatii animalelor.
Ion antonescu
10 Oct 22:26
+0
VOTURI
-0
Foarte bine zis, fratele meu dac, moarte tiganilor.
Penetrator
10 Oct 22:23
+0
VOTURI
-0
borasc in el caine, sunt oameni care mor de foame si de sete si noi umblam dupa caini sa-i operam. sper sa moara calcat de masini dupa operatie.
Ion Antonescu
10 Oct 22:22
+0
VOTURI
-0
Oamenii mor de foame, traiesc in mizerie si noi operam maidanezi.
omul
10 Oct 22:09
+0
VOTURI
-0
nu stiu cine a avut ideea genială că omul este un animal rational pentru că în zilele noastre numa rational nu e...
simina
10 Oct 22:02
+0
VOTURI
-0
Sa moara-n chinuri cel ce a putut face asa ceva unui biet suflet batut de soarta!!!!
ady
10 Oct 21:34
+0
VOTURI
-0
o sa il vada Dumnezeu pe acel om chiar daca eu sunt pro eutanasieri nu poti face asa ceva !!
Sirb Alin
10 Oct 21:25
+0
VOTURI
-0
Is cel mai fericit sa il vad ca traieste si ca cineva e interesat de el! Tot respectul pentru cei care l-au salvat!
Romania
10 Oct 21:05
+0
VOTURI
-0
Cum a putut face asa ceva unui animal...asa ar trebuii sa patesca si el sa sufere mai rau decat sarmanul caine...sper sa fie muscat zilnic de cate un caine
daniel
10 Oct 20:43
+0
VOTURI
-0
nu am cuvinte. nu stiu ce ar mai putea fi spus
gabriela
10 Oct 20:28
+0
VOTURI
-0
cata cruzime poate exista intr-un om
ara
10 Oct 20:25
+0
VOTURI
-0
pedeapsa maxima pt un nenorocit care a facut asa ceva este de 3 ani, consider ca e prea putin si ar trebui-asa cum au votat legea cainilor comunitari- asa de repede sa modifice si pedepsele in cazul cruzimii fata de animale....grivita a supravietuit desi nu avea pe nimeni langa sufletul ei, in jurul ei doar oameni care sa o injure, goneasca, infometeze, sa se uite cu scarba si dipret ...a stat cu botul spintecat in ploaia care a tinut 2 -3 zile, fara oprire, la inceputul lui octombrie-in bucuresti ...sper sa aiba casuta ei !
sorinatl
10 Oct 20:10
+0
VOTURI
-0
sanatate si putere de munca sa aveti pentru aceste sufletele! cei vinovati (moral si faptic) isi vor primi pedeapsa.
Mihaela
10 Oct 20:00
+0
VOTURI
-0
Parerea mea, Emanuel, este ca ai o parere prea buna despre oameni... sunt sigura ca un om a facut asta si acesta nu este singurul exemplu..din nefericire. si ne mai numim specie superioara, cu ratiune...
RITA
10 Oct 19:55
+0
VOTURI
-0
Cand vor deveni oameni mai buni cu animalele?Ii doresc la cel ce a mutilat-o sa ii dea Dumnezeu tot ce a simtit acest catel nevinovat. Sa nu aiba fericire si sanatate in viata lui ,atat el si neamurile lui pana la a saptea generatie.
Oana
10 Oct 19:52
+0
VOTURI
-0
Buna.. imi puteti trimite un email sau nr de telefon al adapostului? De multe ori mi s-a intamplat sa gasesc catei aruncatii in strada sau in campuri si nu am stiut unde sa ma duc pentru a-i putea ajuta, sau la cine sa apelez.
Cat despre catelusa din imagine.. nu am cuvinte.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE