Griviţa, căţeluşa mutilată şi lăsată fără bot, ar putea ajunge la New YorkLa bloc, oamenii îi spuneau Fetiţa, însă, după ce a fost mutilată şi lăsată fără bot de un bucureştean, căţeluşa a primit o nouă şansă şi un nou nume: Griviţa. Deşi a trecut printr-un şoc puternic, căţeluşa este acum în afara oricărui pericol şi a fost mutată într-un adăpost de lângă Capitală. Griviţa a reuşit într-un timp foarte scurt să stârnească un val de simpatie în special în rândul străinilor, care vor acum să o adopte. Cei care au fost înduioşaţi de povestea ei şi care vor să o adopte, provin din toate colţurile lumii, din Ungaria până la New York.

După ce a fost mutilată de un bucureştean, Griviţa a devenit vedetă în rândul iubitorilor de animale în special a celor de peste hotare, care vor acum să o adopte. Medicul veterinar Anca Tomescu, de la Vier Pfoten, spune că a primit sute de e-mail-uri de la străini din toate colţurile lumii, în special din Europa de Vest, începând din Ungaria şi până în Germania, Marea Britanie şi chiar din SUA, de la New York. "Am primit cereri de adopţie din toate colţurile lumii, inclusiv din New York. Stăteam şi mă gândeam că dacă ne hotărâm să o dăm în adopţie, pentru că aşa e mai bine pentru ea, e foarte clar că toată lumea va întreba ce se va întâmpla cu ea şi va veni inevitabil răspunsul: un român i-a dat cu ceva în cap, adică ne vom face din nou de râs la nivel internaţional. Să vedem cât va dura şi a doua operaţie, cât va dura perioada post-operatorie. Oricum, dacă vom hotărî să o dăm în adopţie trebuie să fim foarte atenţi cui o vom da pentru că este un câine care are nevoie de atenţie specială, de îngrijiri zilnice, de toaletarea locului. Este un câine care nu mai arată bine din punct de vedere estetic aşa că persoana care îşi asumă adopţia trebuie să ştie la ce se înhamă. Oricum, nu se pune problema adopţiei anul acesta. Cochetez cu ideea chiar să o iau eu. Urmează să văd ce zice fetiţa mea, care a văzut-o în poză şi e şocată pentru că nu înţelege cum a putut cineva să facă aşa ceva", a declarat, joi, medicul veterinar Anca Tomescu de la Vier Pfoten.

Citește și Bătaie de joc la adopţii de câini:Telverde indicat de Primărie face legătura la hingherii prinzători - înregistrare audio 

Citește și Cine a mutilat-o pe cățelușa cu botul tăiat: Plângere penală făcută la Poliție 

Înainte de a fi mutilată, Griviţa stătea pe lângă un bloc din zona Gării de Nord şi era hrănită de locatarii imobilului respectiv. "Era căţelul blocului. Era hrănită, îngrijită. O chema Fetiţa. Noi am botezat-o Griviţa pentru că am luat-o de pe Calea Griviţei. Pe noi ne-a sunat o doamnă care trecea întâmplător pe stradă şi a auzit-o plângând. Eu am trimis un echipaj şi m-au sunat colegii mei să-mi spună că sunt şocaţi. Căţeaua era acolo şi era blândă. Ei s-au dus cu tranchilizant şi cu tot ce aveau nevoie pentru a o imobiliza, dar nu a fost cazul. Apoi, am vorbit cu cei de la bloc. Toţi o ştiau. În ziua în care am pus poza cu ea pe Facebook, m-a contactat o doamnă din blocul respectiv şi mi-a spus că Griviţa obişnuia să doarmă sub un balcon din acel bloc, dar a dispărut şi apărut după o săptămână în starea asta. Când au găsit-o colegii mei era plină de sânge închegat peste tot, era foarte imflamată şi infectată zona şi plângea. E un câine bun, un câine blând. E foarte simplu să-i dai una dacă vrei. Nu e un câine agresiv, nu e un câine speriat. Câinii buni şi blânzi cu oamenii ajung să fie supuşi unor asemenea acte de cruzime. Având încredere în noi, în mod sigur nu se aşteaptă să primească un levier în cap sau peste bot", a explicat Anca Tomescu.

Joi, cătelușa a fost transportată de Vier Pfoten la Adăpostul Speranța din Popești Leordeni, unde și-a luat în primire noua ei căsuță galbenă, amplasată într-o rezervă specială. Potrivit reprezentanţilor Vier Pfoten, vârsta căţeluşei Griviţa este între 4 şi 6 ani.

"În ciuda traumei suferite și a gravității cazului, Grivița are un tonus bun, iar evoluția stării ei de sănătate este satisfăcătoare. Poate să mănance singură hrană umedă, vine la mângâiat și dă din coadă când este chemată. Vier Pfoten le mulțumește tuturor pentru interesul și implicarea în acest caz, precizând totuși că animalul va putea fi adoptat numai după ce va fi complet refăcut în urma intervențiilor chirurgicale și în urma unei decizii luate de medicii veterinari care s-au ocupat de caz", au precizat reprezentanţii Vier Pfoten, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

O nouă operaţie complexă pentru căţeluşa mutilată

Peste o săptămână Griviţa va reveni la control, iar peste două săptămâni urmează o a doua operaţie. Cea de-a doua operaţie, care va fi destul de complicată, va fi făcută pentru a o putea ajuta pe Griviţa să nu mai respire pe gură. "Peste o săptămână, maxim două, vom încerca închiderea cavităţii nazale prin uniunea pielii deasupra nasului ca să facem legătura cu mucoasa bucală şi să deschidem două orificii nazale. Este într-o situaţie oarecum fericită pentru că există un rest de corneţi nazali care să permită cumva filtrarea aerului, cu condiţia ca fantele pe care le vom deschide, deasupra nasului să funcţioneze adecvat. Dacă reuşeşte intervenţia, ea va putea şi să respire fără riscuri semnificative de aspiraţie a unor impurităţi. Este posibil ca în două-trei luni să se termine toate intervenţiile chirurgicale pe care le va suferi căţeluşa pentru că este planificată în momentul de faţă încă o intervenţie care se va concentra pe căile aeriene de la nivelul nasului. La nivelul gurii ea nu mai necesită o intervenţie deosebită. Foloseşte foarte bine mandibula, limba şi, peste o săptămână-două va începe să mestece cu încredere, pentru că a avut o fractură majoră care este stabilizată în momentul de faţă, dar vindecarea osului durează. Apoi, se pune problema de plastie la nivelul nărilor. Se vor deschide nările deasupra ca să aibă un acces de aer care să nu interfere cu cavitatea bucală, să se separe cavitatea nazală de cavitatea bucală. Ea va rămâne cu botul scurt, nu se pune problema să se monteze vreo proteză sau să reconstituie, dar va fi autonomă. Nu va fi deschisă la complicaţii sau la riscuri deosebite, deci va avea posibilitatea să ducă o viaţă cvasinormală, doar că aspectul este neobişnuit pentru privitori. Iarna nu trebuie expusă la ger, dar oricum, e mai bine decât mi-era frică. Dacă nu mai avea corneţi nazali trăgea direct aerul rece direct pe trahee, dar nu este aşa. Are o brumă de corneţi nazali care permit încălzirea şi umidificarea aerului, cu condiţia ca aerul să intre totuşi pe nişte orificii limitate şi va avea nişte orificii pe care încercăm să le deschidem în cu totul altă zonă, nu jos, ci deasupra, poate chiar între ochi", a explicat doctorul veterinar Liviu Gaiţă, de la Ortovet, cel care a operat-o pe Griviţa şi care a mai tratat, de-a lungul timpului, şi alţi căţei maidanezi.

Medicul veterinar a mai spus că, în ultima vreme, la cabinet au ajuns foarte multe animale împuşcate. "Când ajung la noi sunt plini de alice. Sunt şi dosare la poliţie depuse, se anchetează, dar e foarte greu, după o alică nu poţi identifica cine a tras. În al doilea rând, sunt multe accidente de circulaţie despre care ni se spune că sunt intenţionat generate, pe străzile mici, unde nu există trafic mare. Există şi animale bătute. Nu pot spune că sunt dese cazurile, însă întâlnim şi asemenea cazuri. Sunt pisici traumatizate de către om. Sunt luate de coadă şi izbite de perete sau lovite cu diferite obiecte. Unele supravieţuiesc, altele nu. Şi la câini există traume şi tăiate, câini strangulaţi şi prezentaţi ca atare şi care totuşi supravieţuiesc. Când se iniţiază asemenea acţiuni violente, de cele mai multe ori se ajunge la omorâre, rareori supravieţuiesc ca să ajungă la medic", a mai spus medicul Gaiţă.

Şi Anca Tomescu a precizat că, de când a avut loc tragedia lui Ionuţ Anghel, din cauza valului mare de ură împotriva animalelor, numărul telefoanelor cu privire la cazuri de cruzime asupra animalelor a crescut semnificativ. Astfel, de la unul - două cazuri de câini mutilaţi pe lună, organizaţia primeşte acum şi 10 telefoane pe zi.

Etichete: catelusa gara de nord, căţeluşa Griviţa, catelusa maxilar taiat, catelusa mutilata, vier pfoten

100/128 COMENTARII
III
10 Oct 19:34
+0
VOTURI
-0
Draga Emanuel, ar trebui sa fie ilegal sa fii asa prost
Radu
10 Oct 19:31
+0
VOTURI
-0
Pentru masacrul care se face acum si pentru "frumoasa" imagine a noii Romanii sa multumim celor care au "muncit" din greu ca sa se ajunga aici: Basescu, Ponta, Oprescu, Parlament, CCR, Antena 3 & alte televiziuni si asa zise scursuri de "VIP"-uri si nu in ultimul rand, familiei mincinoase Anghel! Au reusit sa incurajeze psihopatii! Intrati pe FB si veti vedea multe alte exemple de grupri organizate de psihopati si criminali. Vezi exemplul de mai jos:
"Romania Fara Maidanezi: Zoofilii nici sa nu indrazneasca sa comenteze ceva aici ca ii ingrop de vii in ciment LA PROPRIU nu la figurat .
10 septembrie la 06:32 · Editat"
Intrati pe paginile lor si vedeti cum se discuta si promoveaza crima!
Radu
10 Oct 19:12
+0
VOTURI
-0
@ emanuel: daca era lovita de masina, maxilarul nu era sectionat complet! Maxilarul putea ramane fracturat dar atasat adica, mai pe limba ta, ramanea atarnand de restul botului catelusei. mai lasa-ne cu vrajelile tale "ca nu oamenii au facut asta"...stim foarte bine de ce sunt in stare unii. Incercarea ta de a "proteja" bestiile umane nu tine.
Maria
10 Oct 19:05
+0
VOTURI
-0
Ce ar fi sa traumatizam, sa mutilam si sa impuscam si oamenii strazii, care se iau de copii ? De ce oamenii care fac rau altor oameni, nu-i pedepseste nimeni ? Care este dreptul nostru sa ne batem joc de animale ? Un caine a omorat un copil si aceasta stire a fost o luna pe majoritatea posturilor de stiri, iar un vagabond ce violeaza o fetita, nu este prins, apare doar o zi la stirile de la ora 5 si atat. Daca cei ce considera toti cainii si pisicile la fel, de ce sa nu ne consideram si noi, oamenii, la fel ?
diana
10 Oct 18:58
+0
VOTURI
-0
Dar cine e de vina? Imi pare rau, am uitat ca masinile se conduc singure!
Si nu-mi baga acuma faze de genul ca "poate nu a putut-o evita" atunci cand conduci cu prudenta astfel de incidente se pot evita. Si chiar si asa, daca ar fi lovit-o trebuia sa-si care fundul din masina si sa o duca la veterinar.
moarte !
10 Oct 18:56
+0
VOTURI
-0
nu imi mai pare rau cand moare un om ....nu imi mai este mila de oameni sub nici o forma .
simona
10 Oct 17:51
+0
VOTURI
-0
doamne ,ce mult ma bucur ca sunt vesti bune despre acest suflet de catelus!!"oameni"de ce vreti sa transformati romania intr-o tara criminala?si catelusii au dreptul la viata si la libertate,nu numai oamenii!!
emanuel
10 Oct 17:22
+0
VOTURI
-0
Nu a mutilato nimeni nu mai vorbiti aiurea. A fost lovita cel mai probabil de o masina. Am mai vazut chestii din astea. Degeaba tot vorbiti de'a pl incercat sa dati vina pe oameni ca nimeni nu o facut asa cv intentionat. A fost lovit in bot si i sa rupt partea de sus a botului.
freeman
10 Oct 17:22
+0
VOTURI
-0
si eu il vreau,il vreau pe autorul acestui gest crud. aflati cine este si anuntati-ma la danfil_70@yahoo.com PLS
pandalicius
10 Oct 17:22
+0
VOTURI
-0
Bogdan nu a zis in sensul rau :)
ion
10 Oct 17:08
+0
VOTURI
-0
@Bogdan
Mai bine te eutanasiam pe tine si pe cei ca tine :)
Veritas
10 Oct 16:50
+0
VOTURI
-0
@freez
De ce nu ceri si eutanaziarea oamenilor cu diformitati, fie din nastere, fie din accidente, sau a paraplegilor, sa surdo-mutilor, a orbilor...ce viata duc si aia ???? NU...esti un monstru...si stii ce ? cand oi vedeau ca si calitatea vietii tale o ia la vale, eutanaziaza-te pe tine...simplu...faci ce vrei cu viata ta, dar nu ai dreptul sa ceri sau sa doresti moartea nici unei vietati, pentruca NU TU AI CREAT-O...Vezi, ca ce semeni aia culegi...ai grija mare...oh, si mai pune pe lista si batranii cu Alzeimer...si toti oameni peste 80 de ani, ca deh...e greu cu bastonul...cu aparat de auzit mai bine, cu ochelari cu dioptria 5...si asa mai departe...acum ce facem, aplicam la animale principii fasciste...? nu este estetic, gata...eutanasia ///nu ti-ar fi rusine...TU ESTI PERFECT ? ai castigat concursul mondial de frumusete ?
Veritas
10 Oct 16:48
+0
VOTURI
-0
De ce nu ceri si eutanaziarea oamenilor cu diformitati, fie din nastere, fie din accidente, sau a paraplegilor, sa surdo-mutilor, a orbilor...ce viata duc si aia ???? NU...esti un monstru...si stii ce ? cand oi vedeau ca si calitatea vietii tale o ia la vale, eutanaziaza-te pe tine...simplu...faci ce vrei cu viata ta, dar nu ai dreptul sa ceri sau sa doresti moartea nici unei vietati, pentruca NU TU AI CREAT-O...Vezi, ca ce semeni aia culegi...ai grija mare...oh, si mai pune pe lista si batranii cu Alzeimer...si toti oameni peste 80 de ani, ca deh...e greu cu bastonul...cu aparat de auzit mai bine, cu ochelari cu dioptria 5...si asa mai departe...acum ce facem, aplicam la animale principii fasciste...? nu este estetic, gata...eutanasia ///nu ti-ar fi rusine...
Act
10 Oct 16:35
+0
VOTURI
-0
oricum, insprirea pedepselor e necesara, chiar daca in cazul de fata, doar karma il va face sa plateasca, dar sigur o va gafa dn nou, din pacate, asa ca ramae pe data viitoare cand speram sa avem o adevarata politie a annimalelro, ca altfel... slabe sanse... stiu ca suna sf, dar as propune eutanasia cuiva care a agresat un animal in felul asta sau in altele... pentru ca psihologii pot sa confirme ca daca un om e in stare sa fie agresiv cu un animal, va fi agresiv si cu un om, deci e un pericol pentru cei din jur
Cornel
10 Oct 16:25
+0
VOTURI
-0
Am o idee... Sa fie dusa catelusa la blocul respectiv si sa-i fie prezentati locatarii. La cel la care se va speria e o mare sansa sa fie chiar nenorocitul care-a facut asta.
Ma gandesc in special la "un cetatean", dezaxatul care se lauda acum ceva timp pe aici ca el i-a facut asta cu un levier, pentru ca-i latra noaptea sub geam...
Casandra
10 Oct 16:24
+0
VOTURI
-0
De ce sa plece din Romania ?...este simbolul martiriului amaratilor de caini fara stapan...simbolul suferintei celor care iubesc si protejeaza animalele si se sacrifica pentru ele...Este simbolul SUFERINTEI UMANE, cauzate de....sunt mii si mii care vor fi OMORATI cu bestialitate in adaposturi...Daca Doamna Doctor doreste s-o adopte...nicaieri nu va fi mai bine...Pe Grivita o iubesc toti oamenii de omenie din Romania...si din alte tari evident...tragedia ei ESTE TRAGEDIA de fiecare zi a zeci de mii de caini, tragedia care afecteaza milioane de romani...Eu sunt convinsa ca exista IN ROMANIA, sufletul care va lua pe Grivita acasa..Repet, cunt sunt zeci de mii de caini in pericol de moarte prin metodele cele mai bvrutale imaginabile, cum apare un catelus cu diformitati cum se reped multi straini sa o adopte...sa nu uitam ca in USA se eutanaziaza in fiecare an MILIOANE de caini fara stapana...eu sper ca nimeni nu are intentia sa faca din aceasta catelusa care este symbolul martiriului cainilor din Romania un fel de "posted dog" ca sa oso etaleze mila si compasiunea si sa primeasca lauri ...ironia soarte...sunt zeci de mii de caini cu difornitati si dizabilitati in sanctuare speciale pentru ei in USA< care nu-si gasesc adoptatori...INTERESANT...la fel si in UK...Oare cainii cu dizabilitati din Romania atrag mai multa publicitate ? Sa va lauda cineva in USA sau UK, ca i-a salvat viata si i-a daruit soarele si luna...cand sunt amarati cu miile si acolo ? Intrebare, oare persoana de la New York a adapotat un cartel si din USA, din ororile de adaposturi din New York unde se omoara ZILNIC ? Eu sper ca GRIVITA ramane in tara ei, langa unul din ingerii ei salvatori...NU faceti din acest catel, un obiect de publicitate...ar fi trist...ea merita DRAGOSTE ADEVARATA, dezinteresata ...si sunt covinsa ca o va gasi, chiar acolo langa ea...in Romania, si in Bucuresti
Act
10 Oct 16:20
+0
VOTURI
-0
si inca ceva... ca sa nu se inteleaga prin eutanasie, acoperirea cu prelata si aruncatul prului in cap sau otravire si alte aberatii criminale, cum se practica acum la noi...ci stiu ei veterinarii mai bine... sedativ, apoi injectia letala....
Act
10 Oct 16:17
+0
VOTURI
-0
In alte tari mai civilizate, eutanasia este un DREPT(!!!) inclusiv uman, atunci cand suferinta devine de nesuportat sau pur si simplu inutila... Nu intelegeti gresit, medicii care se implica in astfel de cazuri merita toata lauda, dar actul medical(veterinar sau uman) nu trebuie dictat de considerente religioase, ca uite unde ajungem... sa mentinem viata cu orice pret, inclusiv al unei suferinte extreme... cineva zicea ca nu ai nevoie de religie ca sa deosebesti binele de rau, ci doar de empatie... eu as adauga ca religia poate naste monstri (la propriu chiar, desi nu la asta ma refeream), pentru ca ne sugruma calitatea empatiei, altfel, profund umana si generatoare de compasiune... Ca sa extrapolez, cei care intra in rolul de salvatori actioneaza in baza milei (un sentiment specific crestinismului care a dus la martirizari inutile, de altfel), pe cand compasiunea este sentimentul la care poate ajunge o fiinta umana completa prin EMPATIE(care nu are cum sa te insele< pentru ca empatia=capacitatea de a te transpune in pielea unei alte fiinte, calitate specifica unui buddha/ iluminat in viata). Empatia si compasiunea asadar, ne vor conduce spre cunoasterea corecta care ne va determina sa actionam corect si nu pe baza unor adevaruri impuse de dogme sau principii rigide... Pentru cine doreste sa aprofundeze, exista informatii despre lamasi tibetani care alegeau sa se auto-eutanasieze la vointa prin diferinte metode de suprimare a vietii (cand considerau ca si-au terminat misiunea terestra sau cand ajungeau sa sufere in urma unor conditii extreme). Astfel ca, si eu consider ca un spirit uman superior si nealterat de concepte si dogme crestinopato-masochiste are dreptul sa ajute o fiinta mai slaba decat el prin suprimarea vietii... dar pentru asta, oameni buni, e nevoie, cum spuneam, sa ajungem sa EMPATIZAM
ana
10 Oct 15:57
+0
VOTURI
-0
pt freez/daca mintea ta nu poate concepe cum va trai Grivita,banuiesc ca nu poate concepe nici situatiile oamenilor care au suferit traume si au ramas desfigurati pe viata,atunci ii eutanasiem si pe ei ca doar cum va fi viata lor,nu?in nici un caz mai buna...doar ca-i lasam in viata ca "la unii da sentimentalismul pe-afara"
Doesn't matter
10 Oct 15:56
+0
VOTURI
-0
Mi-ar place tare mult ca cel care i-a făcut asta, să pățească același lucru. :3
Bogdan
10 Oct 15:54
+0
VOTURI
-0
Cainele trebuie eutanasiat........
Ruxandra
10 Oct 15:52
+0
VOTURI
-0
Ce bine dacă l-am găsi şi pe ticălosul care a făcut asta. Să înfunde puşcăria nenorocitul!
Act
10 Oct 15:44
+0
VOTURI
-0
Chiar, cine hotaraste cat de mutilat trebuie sa fie un caine ca sa-i fie mai bine mort? cred ca uneori exageram doar de dragul de a arata cat de compasivi si buni putem fi noi... iubesc animalele si nu ceea ce vad ma doare, ci ceea ce imi imaginez ca simte acel animal chinuit... deci simtiti mai mult, si ganditi mai putin! daca principiul vietii depaseste principul calitatii vietii, cred ca intervine o problema...
Cineva
10 Oct 15:44
+0
VOTURI
-0
@freez , esti un bou ! Persoanele ca tine au facut asta !
Cine va da dreptul sa judecati cine merita sa moara si cine sa traiasca ?
Oamenii ca cei care au facut asta saracei cateluse , are grija Dumnezeu de ei , oricum sunt niste ratati in viata .
cristina
10 Oct 13:49
+0
VOTURI
-0
oricum au aflat cei de afara care este gradul nostru de civilizatie,felul in care ne tratam animalele,cit sadism gratuit,cita cruzime care nu se justifica.
dam vina pe saracie,dar nu te imbogasesti chinuind animalele.noi sintem saraci in cultura,compasiune,bun simt.grivita e imaginea romaniei de acum,bu o ascundeti.
Dan
10 Oct 13:48
+0
VOTURI
-0
Doamne cata inima sa ai sa faci asa ceva? :( Respect enorm celor care s-au implicat in acest caz!! Si felicitari celor care au reusit sa adopte un maidanez. Un caine iti face viata mai frumoasa :)

The more I know about people, the better I love my dog.
freez
10 Oct 13:47
+0
VOTURI
-0
am ramas fara cuvinte...in mare pentru ca mintea mea chiar nu poate concepe cum ii va putea fi mai buna viata acestui caine decat daca ar fi fost eutanasiat...poate sunt eu lipsit de sentimente, dar se pare ca la unii setimentalismul da pe-afara

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE