Grup specializat în înșelăciune, care activa în București, destructurat de polițiști. Cum acționauUn grup specializat în înșelăciune, care activa în București, a fost destructurat de polițiști în această săptămână.

Grup specializat in inselaciune, care activa in Bucuresti, destructurat de politisti. Cum actionau
Grup specializat în înșelăciune, care activa în București, destructurat de polițiști. Cum acționau
Foto: stirilocale24h.ro

Joi, 12 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

În perioada octombrie – noiembrie a.c., poliţiştii Capitalei au documentat activitatea infracţională a unui grup, format din trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 48 de ani, specializat în comiterea de înşelăciuni, informează Poliția printr-un comunicat de presă remis sâmbătă:

În urma datelor şi probelor administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbaţii abordau persoane cu posibilităţi financiare ridicate, pe care le determinau să remită diferite sume de bani, sub pretextul deblocării anumitor mărfuri ( electronice, ceasuri, materiale feroase şi neferoase, etc.) pentru care erau anterior emise facturi de către societăţi comerciale, după care bănuiţii fugeau cu banii, profitând de neatenţia victimelor.

Astfel, s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, în perioada 2 – 9 septembrie 2015, constând în inducerea în eroare a unei persoane vătămate, pe care au determinat-o să le împrumute suma de 390.000 de lei, sub pretextul achiziţionării unor ceasuri de lux, pe care ulterior bănuiţii urmau să le comercializeze, la preţuri mai mari, iar victima ar fi urmat să primească atât banii împrumutaţi cât şi un comision.

De asemenea, în decursul lunilor octombrie - noiembrie 2015, folosindu-se de facturi fiscale care atestau existenţa unor bunuri, bărbaţii au indus în eroare o victimă, determinând-o să le remită suma de 35.000 de lei, sub pretextul că va primi mai multe telefoane mobile, asumându-şi în mod nereal calităţi precum cea de furnizor de mărfuri, inginer, prosper om de afaceri.

La data de 12 noiembrie a.c., au fost puse în executare patru autorizaţii de percheziţie, în urma cărora a fost identificată şi ridicată în vederea confiscării suma de 1.100.000 de lei şi mai multe documente folosite în activitatea ilicită de către bănuiţi, persoanele implicate fiind conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 1.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu doi dintre bănuiţi în stare de arest preventiv iar cu un altul sub control judiciar, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Etichete: înşelăciune, inselaciune bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE