Grupare care făcea trafic de persoane în străinătate, destructurată de poliţiştiO grupare care ii obliga pe romani sa lucreze in strainatate in conditii mizere, destructurata de politisti (Foto:evdo.ro)
O grupare care îi obliga pe români să lucreze în străinătate în condiții mizere, destructurată de politisti (Foto:evdo.ro)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi su destructurat grupul infracţional organizat, format din 15 persoane. Reţeaua, specializată în trafic de persoane, recruta români pentru a-i exploata prin muncă în alte ţări din Uniunea Europeană.

Potrivit reprezentanţilor DIICOT, membrii grupării, sub coordonarea liderilor reţelei, Niculcea Stejărel, în vârstă de 53 de ani şi Caia Gheorghe, de 50 ani, au înfiinţat mai multe societăţi comerciale, care desfăşurau activităţi de recrutare şi plasare a forţei de muncă în Cehia, Spania, Italia, Germania şi Cipru. Românii care au plecat să muncească peste hotare, prin firmele celor doi învinuiţi, aveau parte de oferte de muncă false, erau minţiţi în legătură cu condiţiile de muncă, salariul oferit de angajator, condiţiile de masă şi cazare.

Peste 120 de români  au fost recrutaţi, duşi în străinătate şi exploataţi prin executarea unor munci care încălcau normele în vigoare. Victimele nu primeau nici măcar contracte de muncă pentru prestaţia lor.

Cele 22 de persoane, faţă de care s-a dispus anterior începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, vor fi aduse la sediu DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi, pentru cercetări.

Etichete: diicot, grup infracţional, muncă, recrutare, reţea, străinătate, trafic de persoane

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE