Grupul City Grill a închis două restaurante. Măsura a generat pierderi de 1,4 milioane euroGrupul City Grill a închis două restaurante din Centrul Vechi, situate în clădiri cu risc seismic. Este vorba despre City Grill Lipscani și Trattoria Buongiorno de pe strada Franceză. Măsura a afectat 100 de angajați și a generat pierderi de 700.000 euro pentru fiecare unitate. 

Grupul City Grill a inchis doua restaurante. Masura a generat pierderi de 1,4 milioane euro
Grupul City Grill a închis două restaurante. Măsura a generat pierderi de 1,4 milioane euro

Marian Alecu, asociat minoritar în cadrul grupului City Grill, fondat împreună cu Dragoş Petrescu, spune că şi-au asumat închiderea celor două clădiri din centrul vechi al Capitalei, iar decizia afectează 100 de angajaţi ai grupului.

Alecu estimează că au ajuns prin închiderea restaurantelor la pierderi de 700.000 de euro pentru fiecare dintre acestea, potrivit revistei Business Magazin. Se vor muta tot în centrul vechi, dar estimează că procesul va dura aproximativ 6 luni. „În primul rând, nu aveam cum să consolidăm noi, iar în al doilea rând, ambele localuri erau în clădiri de peste 7 etaje. Or, pentru acest gen de clădiri durează cel puţin 2-3 ani să consolidezi şi costă extraordinar de mult, iar în plus consolidarea trebuie făcută de proprietari.“

Atât în cazul clădirii aflate pe Lipscani, cât şi în cazul celei de pe Franceză, proprietarii, un cetăţean arab în cazul primeia şi unul turc pentru cea de-a doua, nu au intenţionat să facă o consolidare, dar bănuieşte că, în condiţiile noii legi, vor începe să se îndrepte spre astfel de investiţii.

Marian Alecu spune că City Grill va paria în continuare pe Centrul Istoric, mai ales prin prisma faptului că locaţii precum Caru’ cu Bere şi Hanul Berarilor nu se confruntă cu probleme şi îi atrag în continuare pe turişti. „La Caru’ cu Bere e o excepţie pozitivă în primul rând datorită clădirii care a fost în totalitate consolidată, verificată, e o clădire OK din toate punctele de vedere. Acolo s-au făcut investiţii complexe de către proprietarul clădirii, s-a făcut o întreagă modernizare, nu consolidare, adaptare, s-a făcut un centru expoziţional nou“, descrie el investiţiile făcute de proprietarul clădirii, Mircea Nicolae, care sunt de ordinul milioanelor de euro.

Etichete: Centrul vechi, city grill, restaurant

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE