Grupul Metro va fi împărțit în două companii independenteGrupul german de distribuție Metro AG, prezent și pe piața din România, a anunțat miercuri că intenționează să se divizeze în două entități pentru a crește valoarea companiei. 

Grupul Metro va fi impartit in doua companii independente
Grupul Metro va fi împărțit în două companii independente

Potrivit unui comunicat de presă, operațiunile angro Metro Cash & Carry precum și hypermarketurile Real vor fi transferate într-o nouă companie iar grupul Metro AG va consta doar în divizia de produse electronice de larg consum Media-Saturn. Acționarii Metro vor deține acțiuni la ambele companii, în funcție de participațiile lor actuale, informează Bloomberg, citat de Agerpres. 

Metro, al patrulea retailer european, a precizat că entitatea care va regrupa operațiunile Cash & Carry și Real va fi condusă de actualul CEO al Metro AG, Olaf Koch, în timp ce divizia de electronice va fi condusă de Pieter Haas, actualul CEO al Media-Saturn.

"Crearea a două companii independente va fi următorul pas logic în transformarea afacerilor noastre", a declarat Olaf Koch.

Grupul precizează însă că o decizie finală cu privire la divizare nu a fost luată încă deoarece urmează o perioadă de consultare și evaluare. În cazul în care evaluările vor fi pozitive iar acționarii vor vota în favoarea divizării, implementarea acestui proces ar putea fi realizată în 2017.

Metro Group este una dintre cele mai mari și mai extinse companii de retail din lume cu 2.000 de locații în 29 de țări și peste 220.000 de angajați. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din București. Astăzi, rețeaua numără 32 de magazine în 24 de orașe.

Etichete: companie, Metro

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h