Grupurile politice din CGMB au semnat simbolic o declaraţie de unire a României cu Republica MoldovaGrupurile politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au semnat, în mod simbolic, o declaraţie de unire a României cu Republica Moldova, a anunţat miercuri, înainte de şedinţă, consilierul PMB Lucian Iliescu.

Unirea cu Republica Moldova
Unirea cu Republica Moldova

„Municipiul Bucureşti susţine înfrăţirea imediată cu localităţile din Republica Moldova, care, în mod deschis şi asumat, şi-au exprimat sau îşi vor exprima dorinţa de unire cu patria mamă, România. Solicităm parlamentarilor Republicii Moldova şi României să emită o declaraţie comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc, după care să elaboreze şi să adopte în regim de urgenţă un pachet de legi privind reunirea Basarabiei cu România. Dacă unirea noastră de azi e una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină. Prin prezenta declaraţie de unire ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu fraţii noştri de pretutindeni Centenarul Unirii", a declarat Lucian Iliescu la începutul şedinţei CGMB, prezentând documentul.

În declaraţia semnată de consilieri este condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, care nu a făcut decât să anexeze Basarabia şi a dus la înfometare, deznaţionalizare, arestări şi deportări.

Iliescu a subliniat că, deşi documentul nu are valoare juridică, are o valoare morală.

„Ieri (marţi, n.r.) s-au împlinit 100 de ani de la semnarea, în Sfatul Ţării Republicii Moldova, a unirii Basarabiei cu România. Noi, consilierii generali, trebuie să ne asumăm o declaraţie de unire, un act ce nu are valoare juridică, dar are o valoare morală însemnată şi pentru românii noştri din Republica Moldova şi pentru noi, ca români, pentru întregirea ţării", a spus Lucian Iliescu.

Etichete: CGMB, modova, unire moldova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE