OUG privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial FOTOGuvernul a adoptat proiectul de lege privind GRAŢIEREA. Modificarea codurilor penale, adoptată. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial. Guvernul a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial

Articolul 297 din Codul penal care defineşte abuzul în serviciu va avea următorul cuprins: "1 - fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, îndeplineşte un act prin încălcarea unor dispoziţii expres dintr-o lege, ordonanţă sau o Odonanţă de Urgenţă a Guvernului sau nu îndeplineşte un act prevăzut de dispoziţiile exprese dintr-o lege, o ordonanţă sau o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 de lei ori o vătămare gravă, certă şi efectivă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice astfel cum sunt prevăzute şi garantate de legile în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

Acelaşi articol modificat din Codul penal prevede că aceste dispoziţii "nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative".

De asemenea, în Ordonanţa de Urgenţă este prevăzută introducerea unui nou alineat la articolul 290 conform căruia "denunţul se depune la organul de urmărire penală competent în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei prevăzute de legea penală".

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind GRAŢIEREA. Modificarea codurilor penale, adoptată. Câteva zeci de persoane s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de proiectele Executivului vizând graţierea şi modificarea codurilor penale. Demonstranţii au pancarte pe care scrie: "Jos labele de pe Justiţie", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie" şi scandează: "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie". Manifestaţia are loc chiar în timpul şedinţei de Guvern, pe ordinea de zi figurând proiectul de buget pe 2017. Un nou protest este anunţat, pe Facebook, pentru miercuri dimineaţă, tot în Piaţa Victoriei.

Câteva zeci de persoane protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, purtând pancarte pe care scrie: "Jos labele de pe Justiţie", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie" şi scandează: "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie", scrie hotnews.ro.

Iniţial, protestatarii s-au strâns chiar în faţa Guvernului, însă au fost direcţionaţi de jandarmi în scuarul din Piaţa Victoriei. Accesul pe trotuarul din faţa sediului Executivului este restricţionat.

Protestul are loc în timpul şedinţei de Guvern în care este discutat proiectul de Buget pe 2017. Proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu figurează pe ordinea de zi, existând infomaţii că acestea ar urma să fie discutate de Cabinetul Grindeanu într-o şedinţă care ar putea avea loc joi.

Un nou protest faţă de proiectele Executivului vizând justiţia este anunţat, pe Facebook, pentru miercuri, în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, iar altă manifestaţie ar urma să aibă loc duminică, în Piaţa Universităţii.

"1 Februarie e ziua decisivă: ordonanţa pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, a.k.a. Ordonanţa Dragnea, intră în şedinţa de guvern. Vino mâine (miercuri, n.r.) la Piaţa Victoriei, începând cu ora 9 dimineaţa, să le arătăm că nu pot face tot ce vor, discreţionar. Că aceasta este şi ţara noastră. Îi putem lăsa să câştige sau le putem ţine piept. Sute de mii de români ne-au arătat clar, în ultimele două săptămâni, că avem o şansă. România e şi a noastră şi, dacă o vrem democratică, pentru noi şi copiii noştri, trebuie să luptăm pentru ea!", se arată pe pagina evenimentului.

Organizatorii menţionează că, cei care nu pot ajunge la protestul programat dimineaţă, sunt aşteptaţi de la ora 18.00, tot în Piaţa Victoriei. Un alt protest a mai fost anunţat pentru duminică, de la ora 17.00, în Piaţa Universităţii.

Etichete: aamnistie, Bucureşti, Guvern, guvern bucuresti, legea gratierii, protest Bucuresti

0/4 COMENTARII
romanel
01 Feb 02:10
+0
VOTURI
-0
Imi vine sa-mi bag p**a in gura mea ca nu am fost la vot pe 11 decembrie. Cam asta e parerea mea acum...

Aia e, o sa ma prezint la referendum.
Cris
01 Feb 00:00
+0
VOTURI
-0
Ce carnatzi... Sa vedeti show ce iese...
aaa
31 Jan 22:51
+0
VOTURI
-0
Liber la furat si inapoi in 1990!!! Acum, cei care ati stat acasa pe 11 decembrie, ce parere aveti?
romania
31 Jan 22:44
+0
VOTURI
-0
Teribil. Romania nu merita asa ceva.....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h