Guvernul a aprobat o nouă Lege a asociaţiilor de proprietari. Ce modificări aduceGuvernul a adoptat, miercuri, un proiect de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, prin care este propusă o nouă abordare a gestiunii locuirii colective, fiind aplicabilă tuturor imobilelor formate din teren cu una sau mai multe construcţii, în care există proprietăţi individuale reprezentate de locuinţe şi/sau spaţii cu altă destinaţie, după caz şi cote-părţi indivize de proprietate comună.

Guvernul a aprobat o noua Lege a asociatiilor de proprietari
Guvernul a aprobat o nouă Lege a asociaţiilor de proprietari

"Legea stabileşte şi principiile de organizare şi funcţionare a condominiului, precum şi regulamentul de funcţionare al acestuia. Proprietarii din condominiu trebuie să încheie un acord scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune ale imobilului şi normele de conduită dintre proprietari, numit regulament al condominiului", informează Guvernul.

Proiectul care va fi trimis Parlamentului mai prevede obligativitatea constituirii de către asociaţiile de proprietari a fondului de reparaţii anual, precum şi a fondului de rulment; detaliază cadrul normativ prin care asociaţiilor de proprietari fac angajări; clarifică atribuţiile administratorului, ale preşedintelui, ale comitetului executiv, ale cenzorilor, tipul de relaţii dintre aceştia, precum şi procedurile de aprobare a deciziilor privind realizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului şi de limitare a consumului energetic.

Se introduce obligativitatea ca lucrările de reabilitare a imobilelor cu mai multe scări să se facă unitar, nu pe segmente de clădire. "În cazul condominiilor de tipul imobilelor colective multietajate, modificarea aspectului faţadei se poate face numai în mod unitar pe întreg condominiul, indiferent de numărul asociaţiilor de proprietari constituite pe scări sau tronsoane", se precizează în comunicatul Guvernului.

Proiectul de lege a beneficiat de consultarea populaţiei, a reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, a structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale.

Etichete: asociaţii de proprietari, lege asociaţii de proprietari

0/3 COMENTARII
@ Cris
17 Nov 17:30
+0
VOTURI
-0
Da, se face lucrare pe toata cladirea, ca sa nu mai fie tigania cu jumatate de bloc vopsit intr-o culoare si jumatatea cealalta in alta culoare, disponibila la momentul ala. E tiganie asa, chiar daca tie ti-o placea...
Si daca nu-i convine administratorul si ai probe ca face lucruri ilegale, schimba-l si nu te mai vaicari pe forumuri ca esti furat. Ia atitudine sau taci in sula ta din gura!
Maximus
17 Nov 15:24
+0
VOTURI
-0
@Cris Dar de ce sa aveti administrator spagar? Puneti altul sau daca aveti suspiciuni depuneti plangere penala!
Cris
16 Nov 20:51
+0
VOTURI
-0
Adica, daca avem un singur admimnistrator spagar, mana in mana cu Primaria, nu mai conteaza ce spun ceilalti din bloc se face lucrare pe toata cladirea, dupa logica de mai sus. Sa nu fie vorba de reabilitari pe spaga.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE