Guvernul a contestat la Curtea Constituțională legea pensiilor speciale pentru aleșii localiLipsa unei surse de finanțare pentru pensiile speciale ale aleșilor locali ar putea fi unul din problemele pe care Guvernul le-ar putea ridica la Curtea Constituțională. Legea care dă undă verde pensiilor speciale pentru viceprimari, primari, vicepreședinți și președinți de Consilii Județene a fost votată cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

Ce cred romanii despre Guvernul Ciolos. Cine il conduce din "umbra". SONDAJ
Ce cred românii despre Guvernul Cioloş. Cine îl conduce din "umbră". SONDAJ

Guvernul a contestat la Curtea Constituţională legea pensiilor speciale pentru aleşii locali. Unul dintre motive ar putea fi legat de faptul ca nu a fost identificata pana acum sursa de finanțare pentru primarii, viceprimarii si sefii de Consilii Judetene care ar urma sa primeasca bani in plus la pensie.

Pensia specială se calculează pentru maximum trei mandate şi poate ajunge şi la 6.390 de lei, pentru primarul general al Capitalei.

Şefii de consilii judeţene ar primi peste 1.700 de lei pentru un mandat, cei care conduc municipii reşedinţă de judeţ - peste 1.600 de lei pentru un mandat, iar pentru un primar de comună mică - 1.000 de lei pentru un mandat. Pensia specială poate fi cumulată cu cea de la stat, bazată pe contribuţii. Dar nu poate fi cumulată cu o altă pensie specială, de fost parlamentar, de exemplu. Legea este acum la mâna preşedintelui Klaus Iohannis.

CE PENSII IAU ALEŞII PENTRU UN MANDAT

şef de consiliu judeţean - 1.746 lei
primar municipiu reşedinţă de judeţ
cu peste 150.000 de locuitori - 1.646 lei
primar comună cu până în 3.000 de locuitori - 1.009 lei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE