Guvernul a creat o "comisie de tăiat hârtii", prin care încearcă să reducă birocrațiaGuvernul a creat o "comisie de tăiat hârtie", menită să elimine din birocrație.

Guvernul a creat o "comisie de taiat hartii", prin care incearca sa reduca birocratia
Guvernul a creat o "comisie de tăiat hârtii", prin care încearcă să reducă birocrația
Foto: desteptarea.ro

"Comisia de tăiat hârtii este un nume generic, nu este o comisie ca atare. În urma şedinţei trecute de Guvern, un prim pas în această strategie de debirocratizare, pentru că despre asta vorbim - despre o strategie de debirocratizare care va avea mai mulţi paşi, mai multe elemente consistente care încearcă să simplifice procesul birocratic care caracterizează administraţia românească – s-au stabilit comisii la nivelul ministerelor, care vor trebui în perioada imediat următoare să facă o evaluare a avizelor care pot fi eliminate rapid şi fără să afecteze procesul decizional", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, conform mediafax.ro.

El a adăugat că specialiştii din ministere au de stabilit şi un mecanism prin care aceste avize pot fi eliminate şi dacă este nevoie de modificări legislative.

"Ăsta este un prim pas în acest program ambiţios de debirocratizare, care va avea mai multe componente", a adăugat Suciu.

El a precizat că este vorba şi despre eliminarea unor documente din relaţia administraţiei cu persoanele fizice şi juridice.

"Este primul pas din strategia aceasta care a primit numele de lucru - comisia de tăiat hârtii. Este numele cu care operăm în Guvern şi încercăm să transformănm comisia aceasta într-una efectiv de tăiat hârtii. (...) Avem un cost de aproximativ 2 miliarde, care pare a fi cost birocratic efectiv", a conchis Dan Suciu.

Etichete: birocratie, comisie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE