Guvernul a RENUNŢAT la proiectul de ordonanţă privind salarizarea: Se va lucra la o nouă formăGuvernul a decis să abandoneze proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunțat că Guvernul va lucra la un nou act normativ care prevede modificări de salarizare în sectorul public.  Decizia a fost luată la o zi după negocierile dintre sindicalişti şi ministrul Ana Costea, când şefa de la Muncă a ameninţat cu demisia dacă Guvernul nu renunţă la acest proiect.

Guvernul a RENUNTAT la proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor
Guvernul a RENUNŢAT la proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor

"Nu vom continua pe acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului e să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitele fiscal bugetare pe care ni le permitem. (...) Fostul proiect pe care l-am abandonat prevedea că niciun salariu în plată nu ar fi scăzut. (...) Începând de mâine vom avea o nouă abordare a acestui subiect", a anunţat Dan Suciu, citat de Agerpres.

Acesta a spus că în ședința de guvern nu s-a luat în discuție situația ministrului Muncii, Ana Costea, care afirma că își va da demisia dacă ordonanța privind salariile va fi pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri.

"Nu s-a luat în discuție situația doamnei Costea în acest moment. Ceea ce s-a discutat este că de mâine vom veni cu o altă abordare în privința ordonanței care prevede modificări de salarizare în sectorul public", a adăugat Suciu.

CITEŞTE ŞI Proiectul privind salarizarea va fi RETRAS. Ministrul Muncii ameninţă cu DEMISIA UPDATE

Ministrul Muncii este dispus să își depună mandatul dacă proiectul privind salarizarea în sistemul bugetar nu va fi retras miercuri de către Guvern, anunța, marți, consilierul ministrului Muncii, Cosmin Andreica, la finalul discuțiilor cu liderii sindicali.

"Această Ordonanță de urgență nu a reușit să satisfacă nevoile partenerilor sociali și nevoile existente în momentul de față pentru eliminarea disfuncționalităților, doamna ministru (ministrul Muncii, Ana Costea n.r.) și-a asumat retragerea acestui proiect. Doamna ministru a precizat că, în situația în care nu se va lua act de faptul că dumneai nu susține această Ordonanță de Urgență, este dispusă să își depună mandatul. Până la urmă noi asigurăm partea tehnică a acestei legi, iar în cazul în care se încearcă variante care nu au cum să satisfacă obiectivele propuse, nu avem cum să le susținem și să fim de acord cu ele. În condițiile în care proiectul nu va fi retras mâine (miercuri — n.r.) doamna ministru își va da demisia", a spus Andreica.

Etichete: ordonanţă salarizare, salarii bugetari, salarizare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE