Peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţii la asigurările de sănătateGuvernul a stabilit, joi, că noul plafon de scutire de contribuție la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.

Guvernul a stabilit noul plafon de scutire de contributie la asigurari de sanatate
Guvernul a stabilit noul plafon de scutire de contribuție la asigurări de sănătate

"Guvernul a aprobat astăzi ordonanța de urgență pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările ulterioare. Este vorba de punerea în concordanță a noului Cod fiscal cu Legea reformei în sănătate. Și anume, ca urmare a creșterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii sau preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou indicată de 872 de lei și vechea prevedere considera că doar pensiile care sunt sub punctul de 740 de lei sunt scutite de contribuțiile la asigurări de sănătate. Noul plafon de scutire de contribuție este 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o conferință de presă.

El a precizat că modificarea va viza în jur de 508.000 de persoane care nu vor mai plăti contribuții de asigurări de sănătate la pensia pe care o primesc.

Potrivit acestuia, o altă modificare prevăzută de OUG adoptată de Guvern privește "dreptul asiguratului de a-și schimba medicul de familie mai repede de șase luni, în cazul în care există niște constrângeri semnificative".

"Și ele sunt bine definite în ordonanță. În mod normal, această schimbare se poate face la șase luni, dar acum se poate face mai repede, dacă sunt anumite condiții, cum ar fi decesul medicului sau alte lucruri de urgență", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit Agerpres.

Etichete: contribuție, Guvern, plafon, sănătate, scutire

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE