Guvernul, aviz favorabil la proiectul de lege prin care STS este trecut ca departament la MAIGuvernul a avizat favorabil proiectul de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este reorganizat într-un departament care va funcţiona în structura Ministerului de Interne. Avizul a fost acordat în şedinţa de miercuri a Executivului. 

Guvernul, aviz favorabil la proiectul de lege prin care STS este trecut ca departament la MAI
Guvernul, aviz favorabil la proiectul de lege prin care STS este trecut ca departament la MAI

Premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care preşedintele Traian Băsescu a precizat că nu se impune să schimbe conducerea Serviciului de telecomunicaţii Speciale (STS) pentru intervenţia în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, că USL va iniţia un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne şi în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Proiectul de lege stabileşte reorganizarea serviciului ca Departament în cadrul MAI şi are cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier, scrie realitatea.net. 

Etichete: aviz favorabil, MAI, STS

0/1 COMENTARII
TWU
05 feb 19:59
+0
VOTURI
-0
„STS [...] devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier”

Adică, altfel spus, STS va fi controlat direct de către primul-ministru.

Mi se pare cam periculos să bagi politicul în administrarea unei instituții care are printre atribuții și asigurarea transmiterii datelor de vot. Ce s-a făcut la referendumul de demitere a președintelui va fi joacă pe lângă ce se va putea face dacă politicul va controla direct acest proces.

Putem nici să nu mai mergem la vot, că oricum nu va mai conta.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h