Guvernul cumpără 22 de maşini de lux pentru misiuni diplomaticeGuvernul vrea să cumpere 22 de mașini puternice de lux, cu peste 18.000 de euro bucata, cu argumentul că majoritatea actualelor autoturisme au o vechime în exploatare mai mare de 8 ani și afectează astfel imaginea demnitarilor români atunci când aceștia se află în afara țării.

Guvernul cumpara 22 de masini de lux pentru misiuni diplomatice
Guvernul cumpără 22 de maşini de lux pentru misiuni diplomatice

În 2009, pe fondul crizei financiare, autorităților și instituțiilor publice li s-a interzis să cumpere sau să preia în leasing autoturisme și mobilier, exceptate fiind doar structurile nou-înființate și numai în primul an de funcționare, achizițiile pentru realizarea proiectelor finanțate din împrumuturi, fonduri externe nerambursabile, donații și sponsorizări și autoturismele cumpărate în cadrul Programului "Rabla". Interdicția a fost prelungită succesiv în ultimii ani, până la 31 decembrie 2012 inclusiv.

După această dată, au început să fie introduse excepții pentru companii de stat, iar în toamna anului trecut, la ultima rectificare bugetară, a fost permis misiunilor diplomatice ale României din străinătate să achiziționeze autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cmc și al căror preț poate depăși contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv T.V.A. Pentru o astfel de achiziție este necesar acordul Guvernului.

Iar ministrul de Externe a solicitat acum acest acord pentru cumpărarea a 22 de mașini de lux pentru misiunile diplomatice din Barcelona, Bilbao, Bonn, Bologna, Cairo, Chicago, Ciudad de Mexico, Gyula, Geneva, Havana, Lyon, Marsilia, Montreal, Munchen, Podgorica, Skopje, Sofia, Tel Aviv, Tirana, Toronto, Torino și Vilnius, potrivit profit.ro.

Etichete: Guvern, maşini de lux guvern, maşini guvern

0/2 COMENTARII
ADRIAN
28 Oct 00:04
+0
VOTURI
-0
LUZ SI PUTERE LA 18 000 DE EURO ? VOI CITITI CE SCRIETI ?
Ce afecteaza ma ?
27 Oct 16:43
+0
VOTURI
-0
"afectează astfel imaginea demnitarilor români" Ce vorbesti dom'le ? Va spargeti in "luxuri" ? Cu pensii de 350 Lei ? Fir-ati ai draçului de nenorociti !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE