Guvernul discută SUSPENDAREA RESTRICŢIILOR pentru taxiuri la Otopeni până în februarie 2017Guvernul ar putea adopta, miercuri, un proiect de ordonanţă de urgenţă care elimină restricţiile pentru taxiuri la Aeroportul Otopeni, intrate în vigoare la începutul lunii aprilie, restricţii care au provocat aglomeraţie pe aeroport, dar şi nemulţumirea şoferilor de taxi. Astfel, s-ar permite din nou, până în februarie 2017, accesul pe aeroportul Otopeni al taxiurilor cu un portbagaj mai mic de 500 de litri. Proiectul de ordonanţă de urgenţă se află pe ordinea de zi a şedinţei Executivului.

În textul proiectului se precizează că, astfel, s-ar elimina blocajele existente în prezent pe aeroportul Otopeni, măsura fiind motivată şi de faptul că "transportul public prin alte mijloace nu oferă o alternativă rezonabilă".

Prin această ordonanţă de urgenţă s-ar suspenda practic, până la 1 februarie 2017, obligaţia ca taxiurile care vin la aeroport să aibă un portbagaj mai mare de 500 de litri.

Mai precis:

"Având în vedere că administrația aeroportuară nu poate deroga de la prevederile Legii nr. 38/2003, pentru revenirea la o stare de normalitate în activitatea de deservire a pasagerilor care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, în condițiile în care transportul public prin alte mijloace nu oferă o alternativă rezonabilă, prin prezenta ordonanţă de urgenţă a Guvernului se propune suspendarea temporară, până la 01 februarie 2017, a cerinței privind volumul spaţiului destinat pentru transportul bagajelor, aplicabilă taxiurilor care au acces în locurile de așteptare special amenajate pe aeroporturile din România.

Menționăm că măsura suspendării se impune pentru eliminarea blocajelor existente în prezent în activitatea de transport în regim de taxi de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, precum și a efectelor negative cu impact imediat asupra imaginii externe a României.

Precizăm neadoptarea în regim de urgență a acestei măsuri poate aduce prejudicii atât interesului public, cât şi celui privat, ducând la escaladarea nemulțumirii pasagerilor.

Până la data de 01 februarie 2017, Ministerul Transporturilor împreună cu alte autorități competente, precum și cu asociațiile profesionale în domeniul activității de transport în regim de taxi, vor face o propunere de amendare a Legii nr. 38/2003 care să corespundă intereselor tuturor părților implicate și care să asigure implementarea tuturor standardelor de securitate aeroportuară.

2. Se impune stabilirea de urgenţă a unor măsuri privind aplicarea în domeniul transportului cu metroul a prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 şi nr. 1107/70 ale Consiliului.

Aceste măsuri cuprind:
- desemnarea Ministerului Transporturilor ca autoritate competentă pentru încheierea contractului de servicii publice în domeniul transportului cu metroul, în sensul definit de Regulamentului (CE) nr. 1370/2007;

- prevederi privind încheierea, actualizarea şi elementele contractului de servicii publice în domeniul transportului cu metroul;

- aprobarea contractului de servicii publice în domeniul transportului cu metroul prin ordin comun al ministrului transporturilor şi ministrului finanţelor publice."

Puteţi consulta AICI Proiectul de ORDONANTA DE URGENTA pentru suspendarea unei dispoziții din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind aplicarea în domeniul transportului cu metroul a prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1370/2007. Motivele invocate sunt disponibile AICI.

Reamintim că, după aglomeraţia provocată pe aeroportul Otopeni şi protestele taximetriştilor, ministrul Transporturilor, Dan Costescu a anunţat că restriiţiile pentru taximetrişti au fost suspendate cel puţin până în toamnă.


Etichete: lege taxi, taxi, taxiuri Otopeni

0/2 COMENTARII
alexandra
27 apr 16:33
+0
VOTURI
-0
Bine le face la TAXIMESTRISTI tepari care te ocoleste tot BUcurestiul numai ca sa li se incarce aparatul zis taxabil si care nu au nici un fel de respect de clienti din toate punctele de vederi.Vorbesc tare prin statia lor de cumunicare ,te ocoleste tot Bucurestiul si iti arata cu degetul pe geam toate gunaoiele adunate care sant pe marginile Bucurestiului,pun muzica tare tiganeasca ca nimeni numai intelege exact care mai este compozitorul,tipa tare in masina de fata cu clientul la alte persoane care merge incet pe strazi la trecerea de pietoni,nu te ajuta la bagajele care le ai asupra ta,sant violenti verbal in taxiul repectiv si sant niste persoane care pacalesc clienti ,ii ocolesc si ii taxeaza mai mult decat trebuie.Aparatul lor este pus la misto sa-u au maimuta in aparat care taxeaza mult mai mult de cat trebuie indiferent ca sant de fima sa -u particulari.Sant nesimtiti si nu stie cum sa iti ia banii mai repede si sa te arunce cat mai repede din masina,asa de urat se comporta.Ar trebui al stil de marketing in domeniul taximetristilor tepari si nesimtiti care te ocoleste peste tot ,numai ca sa li se incarce lor aparatul de groaza.
zzz
27 apr 05:29
+0
VOTURI
-0
pardon, asta e urgenta guvernului ?
ce tara ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h