Guvernul doreşte aministia pensionarilor care trebuie să returneze baniGuvernul va aproba un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior. Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Muncii să elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care aceştia să se sinucidă şi spunând că aceşti pensionari "probabil au greşit", dar nu au făcut-o "pentru a se îmbogăţi".

Guvernul doreste aministia pensionarilor care trebuie sa returneze bani
Guvernul doreşte aministia pensionarilor care trebuie să returneze bani
Foto: Grup RC

În ultimele zile au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani. În acest context, Guvernul a solicitat redactarea unui astfel de act normativ, joi.

"Vreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să...cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege", a spus Ponta ministrului Muncii, Rovana Plumb, conform Mediafax.ro.

El a precizat că va susţine acest proiect de lege în Parlament şi că speră ca toţi parlamentarii să înţeleagă că este vorba de un "efort mic" şi de un ajutor pentru cineva care "probabil a greşit, dar nu a făcut-o ca să se îmbogăţească".

Etichete: pensionari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE