Guvernul face plângere penală împotriva Ancăi BoagiuGuvernul şi ANRMAP se vor adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, împotriva fostului ministru al Transporturilor,  Anca Boagiu, dar şi împotriva fostei şefe a ANRMAP, Cristina Trăilă, pentru a verifica acordarea ilegală a contractelor către firma Romstrade, condusă de Nelu Iordache. Anca Boagiu candideayă la Senat, din partea ARD, la Bucureşti.

Anca Boagiu:"Acest mincinos iresponsabil", Ponta, a pus in pericol un obiectiv NATO-Portul Constanta
Anca Boagiu:"Acest mincinos iresponsabil", Ponta, a pus în pericol un obiectiv NATO-Portul Constanța

ANRMAP a sesizat nereguli în achiziţiile de contracte pentru autostrăzile Nădlac-Arad, Orăştie-Sibiu. Aceste contracte au fost câştigate de către firma Romstrade, a lui Nelu Iordache, aflat în arest pentru deturnare de fonduri, spălare de bani şi fals în acte. Câştigarea contractelor ar fi fost facilitată de Ministerul Transporturilor către Romstrade, în perioada în care ministru era Anca Boagiu. Criteriile de acordare a contractelo erau foarte restrictive: de exemplu, angajaţii companiei trebuiau să aibă vechime de 12 ani, sau staţiile de producere a betonului să fie în garanţie de şase ani, criterii pe care doar Romstrade le îndeplinea. 

În privinţa autostrăzii Nădlac-Arad, contractul a fost acordat preferenţial, dar lucrările tot nu s+au desfăşurat cum trebuie: deşi trebuia finalizată lucrarea în proporţie de 77%, ea este gata doar în proporţie de 20%. Contractul a fost reziliat şi se va organiza o nouă licitaţie. 

Etichete: Anca Boagiu, DNA, ministrul Transporturilor, nelu iordache, plângere, romstrade

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE