Guvernul ar putea elimina obligativitatea ca persoanele fără venit să plătească CASSPurtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat, miercuri, că Executivul ia în calcul să elimine prevederea din noul proiect de Cod Fiscal, prin care persoanele fără venituri vor fi obligate să plătească contribuția la asigurările sociale de sănătate- de 57 de lei pe lună.

Guvernul ia in calcul eliminarea obligativitatii ca persoanele fara venit sa plateasca CASS
Guvernul ia în calcul eliminarea obligativităţii ca persoanele fără venit să plătească CASS
Foto: realitatea.net

Guvernul anunță noi modificări la Codul Fiscal. Acestea sunt legate de obligativitatea plății asigurării sociale de sănătate a celor fără venituri. Concret, Executivul analizează posibilitatea eliminarea contribuției până în februarie, astfel plata CASS ar putea deveni opțională pentru persoanele defavorizate, informează REALITATEA.NET.

Sucia a precizat că premierul Dacian Cioloș nu i-a cerut demisia secretarului de stat Gabriel Biriș, după declarațiile acestuia referitoare la românii care nu înregistrează venituri. Secretarul de stat în ministerul de Finanțe Gabriel Biriș afirma, pe 3 ianuarie, într-un interviu, că persoanele care nu au realizat niciun venit timp de șase luni sunt obligate să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie pentru asigurarea de sănătate.

Suciu a arătat că Biriș este "unul dintre reputații specialiști în legislație fiscală", iar afirmația sa pe acest subiect are o problemă de formă și una de fond.

"Problema de formă (...) a sesizat-o și domnia sa, și-a cerut scuze pentru cei care au considerat că se simt jigniți de o anumită formulare. Dar tocmai această formulare din păcate a împiedicat să se înțeleagă exact despre ce e vorba pe fond în chestiunile legate de contribuțiile la asigurări de sănătate. E vorba de acel articol care într-adevăr are un caracter imperativ, dar nu l-a introdus guvernul acesta și nici măcar nu l-a luat în calcul până acum pentru că nu a fost la guvernare. Este din vară, asumat prin consens la nivelul Parlamentului. Sigur, e treaba guvernului de acum să clarifice aceste lucruri, dar nu putea un reprezentant al guvernului să aibă o altă interpretare a acestui articol, decât cea care rezultă din lege și asta este interpretarea care rezultă din lege", a precizat Suciu, într-o conferință de presă organizată la finalul ședinței Executivului.

 

 

Etichete: asigurare, CASS, venituri

0/1 COMENTARII
Sandu al-III-lea
06 Jan 18:28
+0
VOTURI
-0
Asta e o mare tampenie cu platitul celor care n-au venituri.Si-au dat seama ca sunt prea multi si au inceput sa dea inapoi,ca sa nu fie miscari de strada.Ca persoana fizica eu poate vreau sa nu beneficiez de servicii medicale de la stat.Ca asa vreau eu.Daca vreau ma duc la privat.De ce ma obligi tu stat sa vin la tine?Ba ma obligi sa mai iau si card.Nici nu ma gandesc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h