Guvernul începe exproprierile pentru pasajul Domneşti de pe Centura Capitalei: 107 imobile afectateGuvernul a aprobat în şedinţa de miercuri declanșarea procedurilor de expropriere pentru construcția pasajului suprateran pe DJ 602 Centura București-Domnești și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică de interes național, se arată într-un comunicat de presă.

Pasajul Domnesti
Pasajul Domneşti

Guvernul a aprobat prin hotărâre suma de 23 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 107 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 44.582 metri pătrați. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Pasajul suprateran pe Centura București-Domnești va fi situat în zona de sud a Municipiului București-Sector 6 și a localităților Domnești, Clinceni și Bragadiru, din județul Ilfov și va fluidiza traficul la intersecția centurii rutiere și feroviare a capitalei cu strada Prelungirea Ghencea și DJ 602. Realizarea obiectivului va facilita accesul la cartierele rezidențiale din zonă și va degreva străzile din interiorul municipiului.

Procedurile de expropiere vor fi efectuate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere–S.A., din subordinea Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre se aprobă coridorul de expropriere pentru lucrarea de utilitate publică de interes național „Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București-Domnești", pe raza Municipiului București-Sector 6 și pe teritoriul localităților Domnești, Clinceni, Bragadiru, din județul Ilfov, precum și lista proprietarilor/deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale.

Etichete: centura Capitalei, exproprieri, exproprieri centura capitalei, pasajul domnesti

0/2 COMENTARII
Cetatenii din zona
10 iun 23:39
+0
VOTURI
-0
Domnilor guvernanti construirea acestui proiect megaloman de pasaj suprateran giratoriu suspendat peste centura Domnesti nu rezolva problemele traficului infernal din zona Prelungirea Ghencea ptr. ca cele mai mari blocaje in trafic sunt in zona intersectiilor Brasov ,cooperativei ,valea oltului ,cartirul latin;monitoriza-ti aceste intersectii la orele de varf ca sa va convinge-ti .Domnilori guvernanti construiti un pasaj mai simplu fara giratie care s-ar construi mult mai rapid cu costuri mult mai mici fara sa necesite atat de multe exproprieri (demolari de case) si mai intai largiti str.Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens si pe urma construiti trotuare.Construirea acesti pasaj megaloman fara largirea str.Prelungirea Ghencea este zero barat ptr.ca aceasta strada care are o banda pe sens nu face fata la fluxl mare de masini care trece prin zona.
CCetatenii din zona centurii Domnesti
10 iun 23:15
+0
VOTURI
-0
Noi cetatenii nascuti-crescuti in zona centurii Domnesti carora autoritatile statului ne-au eliberat autorizatie de constructie intre anii 2006-2009;desi aceleasi autoritati stiau de acest proiect megaloman de pasaj suprateran giratoriu suspendat peste centura Domnesti inca din anul 2006 cerem ca acest proiect megaloman sa fie modificat cu un proiect mai simplu care sa nu necesite atat de multe exproprieri (demolari de case).Oare ce vina avem noi cetatenii de buna credinta care ne-am construit case noi cu acte in regula de ce trebuie sa platim noi cu demolarea caselor Oare chiar traim in tara lui ,,DOrel".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h