UPDATE Proteste violente la învestitura Guvernului lui Pavel Filip în Parlamentul Republicii MoldovaUPDATE Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a denunţa Guvernul condus de premierul Pavel Filip. Lucrurile au scăpat însă de sub control. Gardul de protecție din jurul Parlamentului a fost dat jos de protestatari care au intrat în instituţie, cerând alegeri anticipate. 

Parlamentul de la Chișinău a votat, miercuri, echipa guvernamentală propusă de premierul desemnat Pavel Filip. Guvernul a primit votul de învestitură.

Guvernul lui Pavel Filip a primit votul de invetistura de la Parlament
Guvernul lui Pavel Filip a primit votul de învetistură de la Parlament
Foto: romania-actualitati.ro

UPDATE Andrei Năstase (liderul Platformei DA) , socialistul Igor Dodon și Renato Usatîi (liderul formațiunii Partidul Nostru) au ieșit în fața mulțimii. Protestatarii strigă „Unire, moldoveni!". Polițiștii au ]nceput să părăsească sediul Legislativului, iar mulțimea a avansat în clădire scandand „Noi suntem poporul".

Protestatarii ajunşi în faţa scărilor din Parlamentul de la Chişinău au scandat „Noi suntem poporul", „Unire" şi „Nu plecăm". De asemenea, protestatarii au strigat „Poliţia e cu noi", scrie moldova.org. Manifestanţii au ajuns la uşa laterală a Legislativului şi strigă „Nu cedăm", după ce au forţat intrarea cu o rangă.

Guvernul lui Pavel Filip a primit votul de învestitură al Parlamentului de la Chișinău. 57 de parlamentari au votat pentru învestirea Executivului.

"Suntem gata să lucrăm activ cu majoritatea parlamentară care ne susţine, dar şi cu partidele de opoziţie. (...) Am venit să formăm Guvernul ultimei şanse pentru Republica Moldova. Un Guvern realist care îşi va face activitatea pe un plan tensionat", a declarat Pavel Filip în Parlament.

Șeful parlamentului a precizat că Pavel Filip a prezentat deja legislativului programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor cabinetului său, notează Agerpres.ro.

''Inițial am propus ca ședința specială în care premierul desemnat Pavel Filip va cere votul de încredere al legislativului să se desfășoare mâine (joi), însă majoritatea membrilor Biroului Permanent a propus ca, în situația în care domnul Filip este pregătit să ceară votul de încredere al deputaților, ședința să aibă loc chiar astăzi (miercuri), la 16:00'', a declarat Andrian Candu.

Etichete: Chişinău, guvern chisinau, pavel filip

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE