Guvernul oferă MApN-ului cele 87 de hectare de teren din zona GhenceaGuvernul a decis, printr-o hotărâre, trecerea din administrarea Consiliului Local al Primăriei Sector 5 în cea a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a unei suprafeţe de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, informează Agerpres.

Ludovic Orban
Ludovic Orban

 

"În această şedinţă de guvern a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru revocarea dreptului de administrare de către Consiliul Local al Sectorului 5 al municipiului Bucureşti asupra unei suprafeţe de 87 de hectare şi constituirea dreptului de administrare pentru această suprafaţă către MApN. Este vorba despre un proiect imobiliar aprobat printr-o HG în 2015 în cartierul Ghencea din Bucureşti, în suprafaţă de 87 de hectare. La vremea respectivă, autorităţile s-au angajat că vor dezvolta un proiect imobiliar din care aproximativ 50% dintre locuinţe vor reveni angajaţilor din structurile MApN, angajaţilor din structurile de apărare. Din 2015 până-n prezent proiectul nu a avansat, dimpotrivă, a fost realizat un singur studiu de fezabilitate, pentru aproximativ 24 de locuinţe pentru angajaţii Primăriei Sectorului 5", a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de guvern.

El a adăugat că, având în vedere că obiectivele HG adoptată în 2015 nu au fost respectate, "nu s-au realizat progrese în realizarea acestui proiect imobiliar", Guvernul a decis reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafeţei de 87 de hectare către MApN.

Etichete: Ghencea, Guvern, MApN, terenuri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE