Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a fost RESPINSĂLuni a fost votată cea de-a doua moţiune de cenzură depusă de PNL şi PDL împotriva guvernului Ponta. Dat fiind că doar 154 de parlamentari din opozitie au votat pentru, moțiunea a fost respinsă, informează Realitatea Tv.

Guvernul Ponta la a DOUA motiune de cenzura, luni, 22 septembrie
Guvernul Ponta la a DOUA moţiune de cenzură, luni, 22 septembrie
Foto: stiripesurse.ro

A doua moţiune de cenzură, depusă împotriva Guvernului Ponta, a fost supusă votului luni, 22 septembrie.

Moţiunea de cenzură, cu titlul "Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!", a fost dezbătută săptămâna trecută de către Parlament, iar astăzi intră la votul final, începând cu ora 16.00.

Potrivit liderului deputaţilor PNL, George Scutaru, moţiunea a fost iniţiată mai mult pentru a cere explicaţii premierului pentru actele normative adoptate, nu neapărat pentru a demite guvernul.

"Moţiunea este un demers politic, au trecut doar două moţiuni de cenzură în 24 de ani. Important este să-l aducem pe Ponta în Parlament, să dea nişte explicaţii. De ce PSD ţine la sertar legea amnistiei şi graţierii, le-a promis baronilor PSD, ca Bunea Stancu şi Duicu, că dacă ajunge preşedinte legea va trece? Îl va elibera pe Dan Voiculescu dacă ajunge preşedinte?", a spus George Scutaru, pentrugândul, la începutul lunii septembrie.

Este cea de-a doua moţiune de cenzură pe care opoziţia o depune împotriva Guvernului Ponta. Nici data trecută, în mai 2014, când liberalii au iniţiat prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, cu titlul "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!", moţiunea nu a reuşit să treacă. De altfel, speranţele opoziţiei ca moţiunea să treacă erau atât de mici, încât nu au fost prezenţi la şedinţă nici măcar semnatarii moţiunii.

Potrivit articolul 113 din Constituţia României, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de minimum un sfert din totalul deputaţilor şi senatorilor. În cazul de faţă, este nevoie de minimum 144 de semnături pentru acest demers.

Pentru ca încrederea acordată Guvernului să fie retrasă este nevoie însă de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, adică, în cazul de faţă, de 288 de parlamentari (în total, sunt 575)

Etichete: guvernul ponta, moţiune de cenzură, PNL-PDL, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h