Guvernul pregătește programul PRIMA MAȘINĂ pentru tineri, pe modelul PRIMA CASĂCREDIT PRIMA MAȘINĂ: Guvernul pregătește un proiect legislativ prin care tinerii să fie ajutați să își cumpere prima mașină. 

Regulile de functionare ale programului PRIMA MASINA au fost lansate in dezbatere publica
Regulile de funcţionare ale programului PRIMA MAŞINĂ au fost lansate în dezbatere publică
Foto: forum.bodybuilding.com

PROIECTUL PRIMA MAȘINĂ: Perioada de creditare de până la şapte ani şi un avans cu­prins între 5 şi 7% din valoarea autoturismului nou sunt primele criterii de selecţie pentru noul program „Prima maşină" asupra cărora au căzut de acord cei mai mari jucători din auto şi autoturităţile din cadrul Ministerului Economiei, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, scrie ZF.RO.

Preţul maxim al maşinilor noi ce vor fi acceptate spre achiziţie în noul program va fie de 45.000 de lei fără TVA, fie de 50.000 de lei fără TVA, potrivit surselor citate. Diferenţa de 5.000 de lei este una importantă în special pentru importatori, care în general comercializează maşini mai scumpe decât cele vândute de Dacia. Astfel, dacă pragul ră­mâne la 10.000 de euro fără TVA (12.400 de euro cu TVA), în pro­gram pot intra toate mo­dele Dacia, in­clusiv cele pro­duse în Ma­roc, nu se înca­drează Ford B-Max, pro­dus de americani la Craiova.

Dacă pragul ar fi de 50.000 de lei fără TVA sau circa 13.700 de euro cu TVA, atunci ar putea intra inclusiv B-Max cu motorul EcoBoost de 1,0 litri, de asemenea pro­dus în România. Acest model este comer­cializat în programul Rabla cu suma de 11.200 de euro cu TVA şi primă de casare incluse, ceea ce înseamnă că fără prima de casare de 1.500 de euro, maşina ar costa 12.700 de euro. Al doilea punct la care încă se discută între jucătorii din auto şi autorităţi reprezintă vârsta celor ce se vor putea încadra în program. În discuţie sunt cei cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, dar pragul superior se poate extinde până la 50 de ani. 

Mai multe, pe zf.ro

Etichete: bani, credit, prima masina, rate, tineri, varsta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE