Guvernul pregăteşte mutarea forţată sau exproprierea persoanelor din casele cu RISM SEISMICMutarea forțată sau chiar exproprierea persoanelor care refuză să părăsească locuințe nesigure în cazul unui cutremur pentru a permite consolidarea acestora, sunt unele dintre măsurile incluse într-un document redactat la nivelul Guvernului.

Guvernul pregateste mutarea fortata sau exproprierea persoanelor din casele cu RISM SEISMIC
Guvernul pregăteşte mutarea forţată sau exproprierea persoanelor din casele cu RISM SEISMIC

Guvernul vrea să creeze un cadru legal care să interzică locuirea în structuri nesigure, prin promovarea unei noi Legi a locuinței, notează profit.ro.

Această nouă lege va impune evacuarea structurilor de locuit nesigure, dar legată de o clauză care să oblige primarii să sprijine persoanele evacuate, fie prin cazarea temporară a acestora în locuințe de necesitate, fie prin acordarea unor subvenții/vouchere care să acopere din costurile de închiriere a unei locuințe private.

"În cazul în care mutarea proprietarilor din locuințele nesigure (care reprezintă pericol pentru viața proprietarilor/locatarilor) nu este posibilă datorită refuzului proprietarilor, se propune instituirea unui mecanism de expropriere și consolidare a respectivelor locuințe", este măsura gândită la nivelul Guvernului.

Etichete: bulină roşie, case cu risc seismic, clădiri cu risc seismic, cutremur, risc seismic

0/1 COMENTARII
alex
29 Jul 11:46
+0
VOTURI
-0
Era si timpul sa se faca ceva. Unele ar trebui daramate si reconstruite sau sa se construiasca ceva mai frumos in loc...mai ales pe Magheru gasesti astfel de edificii construite in anii 30 si care arata oribil, iar din punct de vedere arhitectural nu reprezinta nimic.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h