Guvernul pregăteşte OUG pentru preluarea gestionării Pilonului II pensiiGuvernul a pregătit o ordonanță de urgență prin care să rezolve un vid legislativ din Pilonul II de pensii, respectiv situația în care toate cele șapte companii care gestionează banii strânşi la Pilonul II ies de pe piață. Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, controlat de ASF, va putea desfășura și activitatea de administrare specială a celor peste 11 miliarde de euro strânşi de la peste 7,3 milioane de români în contul Pilonului II, potrivit unui proiect de OUG obținut de HotNews.ro.

Pilonul II de pensii
Pilonul II de pensii

Guvernul vrea să modifice joi printr-o Ordonanță de Urgență legislația din sistemul de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II), astfel încât să dea dreptul Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private să desfășoare și activitatea de administrare specială, care se instituie în cazul suspendării sau retragerii autorizației de administrare, precum și în cazul retragerii autorizației unui fond de pensii.

"VI. Referitor la Legea nr.187/2011 privind înființarea, organizarea şi funcţionarea Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private: După alineatul (3) al articolul 3 se introduc doua noi alineate, alineatul (4) si alineatul (5) cu următorul cuprins:

"(4) Fondul de garantare poate desfăşura şi activitatea de administrator special în procedura de administrare specială a fondurilor de pensii administrate privat, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată cu modiiîcările şi completările ulterioare.

(5) Activitatea desfăşurată în calitate de administrator special este separată de activitatea de garantare şi se evidenţiază distinct.", se arată în proiectul obţinut de Hotnews.ro.

Actuala legislație nu prevede situația în care toți administratorii din Pilonul II de pensii ar ieși din piață. După adoptarea OUG 114/2018, care obligă administratorii de fonduri de pensii Pilonul II să suplimenteze capitalul social cu sute de milioane de euro, aceştia din urmă au ameninţat că se retrag din România.

Legea Pilonului II pensii nu prevede această ipoteză,în care se retrag toţi administratorii şi nu mai are cine gestiona cele 11 miliarde de euro strânse în contul contribuabililor.

Etichete: contributii pilonul II, pensii, pilonul 2

0/1 COMENTARII
abcdef
24 mai 00:26
+0
VOTURI
-0
Hoții ăștia de pesedomuisti vor să fure banii chiar joi, înainte de alegeri ca să primească voturi mai puține. Mulțumim hotnews că ești pe fază că altfel rămâneam fără pensii cu pesedomuisti în cap. Votez boculeț, el măcar nu fură numai taie pensiile și salariile.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE