Guvernul reglementează ridicarea maşinilor parcate ilegalGuvernul nu intenţionează să conteste decizia Curţii de Apel Bucureşti care obligă la elaborarea unui cadru de reglementare care să permită autorităţilor locale ridicarea maşinilor parcate ilegal, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul reglementeaza ridicare masinilor parcate ilegal
Guvernul reglementează ridicare maşinilor parcate ilegal

Jurnaliştii prezenţi la Palatul Victoria l-au întrebat pe Suciu dacă Guvernul intenţionează să conteste decizia Curţii de Apel referitoare la ridicarea maşinilor parcate ilegal, iar acesta a negat.

"Nu vom contesta, evident, această decizie. Aceste norme sau elemente care vizau reglementarea situaţiei erau deja luate în calcul la nivelul Guvernului. (...) Trebuie văzut care este regimul potrivit pentru implementarea lor, dacă o putem face prin hotărâre de guvern sau este nevoie de un cadru mai larg de genul proiect de lege sau, în cazul în care considerăm necesar, ordonanţă de urgenţă, pentru că luăm în calcul acest lucru având în vedere solicitările pe care autorităţile le-au adresat Guvernului pentru a crea cadrul de reglementare. Până la urmă, ceea ce poate face Guvernul este să creeze cadrul de reglementare, aşa încât autorităţile locale să poată lua decizia în cunoştinţă de cauză şi în cadrul legal pentru ridicarea autoturismelor parcate ilegal", a afirmat Suciu, potrivit Mediafax.

Jurnaliştii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Executivului dacă se ia în calcul obligarea autorităţilor locale să utilizeze într-un scop prestabilit destinaţia sumelor care provin din amenzile pentru parcări neregulamentare, iar Dan Suciu a precizat că trebuie analizată această problemă astfel încât să nu apară o "vânătoare de maşini" a companiilor care vor fi abilitate să ridice autovehicule. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Guvernul sunt obligate să elaboreze şi să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, se arată într-o sentinţă civilă a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă, anunţă, marţi, Primăria Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 anunţa, marţi, printr-un comunicat de presă, că, la solicitarea instituţiei, Curtea de Apel Bucureşti a emis o sentinţă civilă prin care obligă MAI şi Guvernul să elaboreze şi respectiv să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

Etichete: Guvernul României, mașini parcate ilegal, parcare ilegală, reglementare ridicare masini parcate ilegal, ridicare maşini

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h