Guvernul renunță la construcția unei săli de concerte pe terenul garajelor Leonida - surseMinisterul Culturii a renunțat la ideea construcției unei noi săli de concerte pe locul fostelor garaje Leonida, actualul garaj al Guvernului, dar va renova radical Sala Palatului pentru a putea organiza în condiții optime concerte în cadrul Festivalului Enescu și alte evenimente artistice, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale.

Guvernul renunta la constructia unei sali de concerte pe terenul garajelor Leonida
Guvernul renunță la construcția unei săli de concerte pe terenul garajelor Leonida

Fostul ministrul al Culturii Vlad Alexandrescu a venit cu ideea construcției unei noi săli de concerte, de până la 2.400 de locuri, în locul imobilului denumit Garajele Leonida și aflat lângă Palatul Victoria, sediul Guvernului, scrie  Profit.ro.

Clădirea tip garaj construită în anul 1911 în stilul Art Nouveau, având inițial o suprafață construită la sol de 2.400 mp, ulterior dezvoltată, a funcționat sub denumirea Atelierele Leonida până în anul 1948, cu destinația de garaj și atelier auto. În prezent în spațiul respectiv funcționează garajul Guvernului și Service Aviatorilor, ambele în administrarea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protoculului de Stat (RA-APPS).

Potrivit unor surse oficiale, Ministerul Culturii nu va pune în practică ideea fostului ministru și va începe în schimb renovarea Sălii Palatului.

CITEŞTE ŞI Unde ar putea fi construită noua sală de concerte din Bucureşti

Guvernul va renova Sala Palatului după modelul Teatrului Național, prin reducerea capacității acesteia și transformarea într-o sală modulară, care să poată fi modificată și adaptată în funcție de tipul de concerte sau spectacole pe care le va găzdui.

Potrivit  surselor citate, dacă proiectul unei noi săli de concerte ar fi costat peste 200 milioane de lei, după cum estimase și fostul ministru, renovarea Sălii Palatului ar prespune costuri de doar 40-50 milioane de lei.

În prezent Sala Palatului se află în administrarea RA-APPS, asemenea actualului garaj al Guvernului, și ar urma să fie transferată Ministerului Culturii pentru a fi renovată și transformată în sală modernă de concerte.

Etichete: Atelierele Leonida, sala concerte Atelierele Leonida, sala concerte aviatorilor, sala concerte Bucuresti, sala concerte garaj Guvern, Sala Palatului, sala palatului renovare

0/3 COMENTARII
penalii
14 Jun 07:29
+0
VOTURI
-0
Penalii nu mai vor sala de concerte in locul garajelor. Doar nu sunt prosti sa iroseasca bunatate de teren ca sa vina pulimea la concerte. Asa le ramane lor terenul la dispozitie pana la noi ordine. Hotii draqului!
alex
13 Jun 13:00
+0
VOTURI
-0
Garajele alea arata sinistru. sunt total nepotrivite pentru zona care se vrea turistica.
aaaa
13 Jun 10:25
+0
VOTURI
-0
cmon .... totusi suntem o capitala ... nu se poate sa carpesti ceva si sa zici ca ai rezolvat problema ... o constructie noua proiectata asa cum trebuie ar fi cea mai potrivita ...este o zona deosebita pentru asa ceva avand in vecinatate si muzee si parc si acces facil (metrou) ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE