Guvernul României a aprobat un ajutor de 550.000 de lei pentru refugiațiGuvernul României a aprobat miercuri o hotărâre prin care oferă un ajutor umanitar de 550.000 de lei pentru refugiați.

Guvernul Romaniei a aprobat un ajutor de 550.000 de lei pentru refugiati
Guvernul României a aprobat un ajutor de 550.000 de lei pentru refugiați
Foto: bihon.ro

Guvernul a aprobat o Hotarare prin care se aloca suplimentar bugetului Ministerului Afacerilor Externe suma de 550.000 de lei pentru acordarea ajutorului umanitar de urgenta pentru refugiati.

Astfel, Romania se alatura statelor donatoare care participa la Conferinta la nivel inalt in privinta refugiatilor, ce se va desfasura la Londra in 4 februarie, precizeaza Guvernul, citat de hotnews.ro.

Ajutorul umanitar va fi acordat pentru programele coordonate la nivelul Organizatiei Natiunilor Unite, respectiv Planul pentru pentru Raspuns Umanitar in Siria si Planul regional pentru refugiati si rezilienta, instrumente institutionale, de cooperare inter-agentii ONU, instituite ca urmare a amplificarii crizei refugiatilor.

Acordarea ajutorului umanitar are in vedere atat dimensiunea crizei umanitare, cat si nivelul foarte bun al relatiilor bilaterale intre statele terte, care gazduiesc un numar mare de refugiati, si Romania si angajamentele europene si internationale ale tarii noastre.

Etichete: ajutor umanitar, refugiati

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE