Spitalul de Pediatrie Piteşti a susţinut că NU există infecţii în spital, dar fără o analizăCorpul de control al primului-ministru a publicat concluziile preliminare la care a ajuns în urma controlului efectuat în perioada 18-26 februarie 2016, în legătură cu situația copiilor bolnavi transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Curie". Verificările au arătat că Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat constant că nu există infecţii nosocomiale în spital, deşi nu a făcut nicio analiză în acest sens.

Guvernul: Spitalul de Pediatrie Pitesti a spus ca NU exista infectii in spital, dar fara o analiza
Guvernul: Spitalul de Pediatrie Piteşti a spus că NU există infecţii în spital, dar fără o analiză
Foto: stirileprotv.ro

"Concluziile preliminare ale acțiunii de verificare în Argeș arată că există probleme de ordin administrativ, cel puțin la Spitalul de Pediatrie Pitești, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut și până în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a efectuat nici o analiză.", se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit Corpului de control al premierului, în perioada 24.02.2016 - 25.02.2016 au mai fost internați la Spitalul de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie" un număr de 4 copii, cu vârste între 4 luni și 1 an și 4 luni, cu afecțiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 și 2, rezultatul fiind pozitiv.

La data de 26.02.2016, la Spitalul de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie" erau internați un număr de 9 copii, dintre care unul la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, 6 la Secția Nefrologie și 2 la Secția de Gastroenterologie, adaugă sursa citată.

"Spitalul de Pediatrie Pitești nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. În perioada 01.01.2015 – 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nici o infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în 3 zile, respectiv în lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a 3 dintre aceștia.", adaugă instituţia.

Până la data redactării notei de informare a Corpului de control al primului-ministru, din 25 februarie, privind verificările efectuate, entitățile verificate au răspuns parțial solicitărilor acestei instituții.

Guvernul anunţă că acțiunea de documentare va continua până la obținerea tuturor datelor necesare formulării unor concluzii fundamentate cu privire la modalitatea de acordare a tratamentului medical copiilor transferați cu afecțiuni grave de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie", precum și cu privire la modalitatea în care entitățile publice competente au investigat și stabilit cauzele îmbolnăvirii acestora.

Etichete: bebelusi bolnavi, Corpul de control, spital pediatrie pitesti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE