Guvernul va suplimenta banii pentru programul PRIMA CASĂPROGRAMUL PRIMA CASĂ. Guvernul va suplimenta, luni, banii pentru programul Prima Casă, după ce marile bănci au anunţat că au epuizat plafoanele alocate sau că vor termina banii în următoarele zile. Ministrul delegat pentru Buget a declarat că aproape 500 de milioane de lei în plus vor veni din fondurile rezervate achiziţiei de locuinţe ANL.

Programul Prima Casa, extins si pentru romanii care locuiesc in strainatate
Programul Prima Casă, extins şi pentru românii care locuiesc în străinătate
Foto: imoforum.ro

PROGRAMUL PRIMA CASĂ. "Chiar luni, în guvern, toți banii care erau prinși în fondul de garantare pentru ANL vor fi mutați pentru Prima Casă, astfel încât până la sfârșitul acestui an să nu mai avem niciun fel de problemă. Dacă în ședința de guvern ea va intra, cred că până la sfârșitul săpătămânii va fi publicată în Monitor și totul va fi rezolvat", a precizat ministrul Darius Vâlcov, potrivit economica.net.

PROGRAMUL PRIMA CASĂ. Mai multe bănci care au epuizat plafoanele de garanţii guvernamentale pentru programul Prima casă şi că acestea aşteaptă ca Guvernul să realoce nişte fonduri aferente achiziţiei de locuinţe ANL către tranzacţiile standard. Clienţii care au semnat precontracte de achiziţie se plâng că ar putea pierde avansul dat pentru achiziţia de locuinţe, după ce băncile au rămas fără fonduri.

PROGRAMUL PRIMA CASĂ. În 2014, Fondul de Garantare a IMM a acordat în cadrul programului Prima casă circa 17.400 de garanţii pentru finanţări accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea finanţării medii în anul 2014 fiind de aproximativ 160.000 lei, se arată într-un răspuns al Fondului de Garantare a IMM.

PROGRAMUL PRIMA CASĂ. Banca Comercială Română a epuziat plafonul şi aşteaptă realocarea fondurilor destinate achiziţiei de locuinţe ANL, potrivit reprezentanţilor băncii. BCR, cea mai mare bancă din sistem după active, a primit cel mai mare plafon pentru PROGRAMUL PRIMA CASĂ.

PRIMA CASĂ. „BCR a utilizat integral plafonul Prima casă şi aşteptăm realocarea plafonului ANL. Primim în continuare solicitări de credite, fluxul de analiză al solicitărilor de credite Prima Casă a rămas nemodificat, primim în continuare cereri şi ne informăm clienţii că este necesar să aibă în antecontractele de vânzare-cumpărare termene mai largi astfel încât să nu rişte pierderea avansului", se arată în răspunsul BCR.

PRIMA CASĂ. Reprezentantul BRD, Train Traicu, a declarat că banca „mai are bani", dar nu au dorit să facă publică suma disponibilă, motivând că „sunt diferite dosare în lucru". Estimarea oferită de acesta este „de ordinul zecilor de milioane de lei".

PRIMA CASĂ. Raiffeisen Bank a epuizat plafonul pentru creditele Prima casă şi aşteaptă realocarea plafonului pentru ANL.

PRIMA CASĂ. UniCredit Ţiriac Bank nu mai are, de asemenea, bani pentru Prima casă, iar în fondul desinat locuinţelor ANL mai există un plafon de 3,6 milioane de lei.

Etichete: bani, BCR, BRD, Guvern, Prima Casă, Raiffeisen Bank, UniCredit Ţiriac Bank

0/1 COMENTARII
Mihai
26 sep 17:06
+0
VOTURI
-0
Ok au suplimentat, insa ce inseamna plafon general? Cat este alocat din acest plafon general fiecarei banci in parte? Cand se va face aceast alocare?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE