Guvernul vrea să ELIMINE "taxa pe stâlp" pentru sondele petroliere din Marea NeagrăTAXA PE STÂLP, Marea Neagră. Ioana Petrescu, ministrul finantelor, a anuntat ca vor fi exceptate de la impozitare constructiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagra. Practic, vor fi scutite de la plata "taxei pe stalp" sondele petroliere din Marea Neagra. 

Guvernul vrea sa ELIMINE "taxa pe stalp" pentru sondele petroliere din Marea Neagra
Guvernul vrea să ELIMINE "taxa pe stâlp" pentru sondele petroliere din Marea Neagră

TAXA PE STÂLP, Marea Neagră. Guvernul vrea să elimine taxa de 1,5% aplicata de la inceputul anului pentru toate constructiile speciale. Atat companiile, cat si consumatorii au de suferit din cauza acestei taxe. Taxa pe stalp se va regasi mai departe in preturi, mai ales in domeniul energetic. Marii beneficiari ai scutirii de la plata taxei ar urma sa fie companii precum Petrom, ExxonMobil, Lukoil si Sterling, informează HotNews.ro.

TAXA PE STÂLP, Marea Neagră. De exemplu, taxa pe stalp a taiat 69% din profitul Nuclearelectrica pe primele 6 luni. In aceste conditii, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energetic (ANRE) va recunoaste noile costuri in preturile la energia electrica.

TAXA PE STÂLP, Marea Neagră. Ioana Petrescu a facut anuntul in cadrul conferintei World Affairs Council de la Houston, SUA.

TAXA PE STÂLP, Marea Neagră. "Venim in intampinarea nevoilor investitorilor si ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabila, pro business. In acest sens, am gasit o solutie sa exceptam de la impozitare constructiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagra. Acest lucru este important de avut in vedere pentru investitiile pe care le veti derula in tara noastra", a spus Ioan Petrescu.

TAXA PE STÂLP, Marea Neagră. Aceasta a mai spus ca incepand cu anul 2015 va fi redusa cota impozitului pe constructii speciale de la 1,5% la 1%, modificare sustinuta de Guvern si aflata intr-un stadiu avansat al procedurii parlamentare.

TAXA PE STÂLP, Marea Neagră. Practic, taxa pe stalp va fi aplicata in continuare asupra a tot ce inseamna constructie speciala, e adevarat ca la o cota redusa, cu o exceptie: constructiile petroliere din Marea Neagra. Beneficiarii sunt ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, Gas Plus International B.V., Lukoil Overseas Atash B.V., OMV Petrom S.A., Petro Ventures Europe B.V. S.N.G.N. Romgaz S.A. si Sterling Resources Ltd.

Etichete: beneficiari, Guvern, Ioana Petrescu, marea neagra, ministrul Finanțelor, taxa pe stâlp

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE