Guvernul vrea să listeze în acest an până la 25% din acţiunile HidroelectricaGuvernul vrea să vândă în acest an participaţii de până la 25% la trei companii de stat, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa, pentru a ajuta bugetul de stat şi a stimula investiţiile, a declarat marţi premierul Victor Ponta, citat de Bloomberg.

Guvernul vrea sa listeze in acest an pana la 25% din actiunile Hidroelectrica
Guvernul vrea să listeze în acest an până la 25% din acţiunile Hidroelectrica
Foto: realitateavalceana.ro

Guvernul intenţionează să vândă participaţii de cel puţin 15% la Portul Constanţa şi Aeroporturi Bucureşti, prin intermediul unor oferte publice iniţiale duale la Bucureşti şi Londra, a mai spus Victor Ponta, potrivit B1 TV.

Anul trecut, Guvernul a vândut participaţii la companiile de utilităţi Electrica şi Romgaz, în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul programului standby cu FMI şi Uniunea Europeană.

"Dorim să continuăm aceste oferte publice iniţiale de succes. Listările Romgaz şi Electrica au fost foarte utile pentru companii şi bugetul statului", a spus Ponta.

Şeful Executivului a adăugat că Hidroelectrica va ieşi probabil din insolvenţă în iunie şi va raporta un profit "uriaş" înainte de listare.

Etichete: Guvern, Hidroelectrica, listare bursă, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h