Guy Hamilton, regizorul multor filme cu James Bond, a murit la 93 de aniRegizorul britanic Guy Hamilton, care a realizat patru dintre filmele cu James Bond, a încetat din viață joi, la vârsta de 93 de ani, a anunțat actorul britanic Roger Moore.

''Cu incredibilă tristețe, am aflat că minunatul regizor Guy Hamilton a intrat în marea sală de montaj din cer'', a scris pe Twitter artistul de 88 de ani, care l-a întruchipat de două ori pe renumitul agent secret 007 sub conducerea celui dispărut, în ''Live and Let Die'' (1973) și ''The Man with the Golden Gun'' (1974).

Născut la Paris la 16 septembrie 1922, la Paris, Guy Hamilton a fost în tinerețe chelner, iar după cel de-al Doilea Război Mondial a intrat în lumea cinematografiei, la început ca asistent de regie și apoi ca regizor.

Tot pentru seria James Bond, el a colaborat și cu actorul scoțian Sean Connery, în ''Golfinger'' și ''Diamonds are forever'', iar pentru cele peste 20 de pelicule realizate de-a lungul cariei sale a mai lucrat și cu alte staruri ale marelui ecran precum Mihael Caine, în ''Battle of Britain''.

''Rolul unui regizor — spunea Guy Hamilton în 2012 — este acela de a prezenta o vedetă sub cea mai bună lumină''.

Etichete: filme james bond, Guy Hamilton, Guy Hamilton a murit, Guy Hamilton mort, Guy Hamilton regizor britanic, james bond

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE