HALA LAMINOR. Fostul SPAŢIU INDUSTRIAL va fi transformat într-un centru multifuncţional VIDEOHALA LAMINOR. Joi a fost lansat în Sectorul 3 proiectul „Orașul user-friendly". Această iniţiativă își propune să promoveze un model inovator de transformare urbană a unor foste zone industriale, aflate astăzi în diferite stadii de degradare sau neutilizare. Hala Laminor este una dintre aceste zone, aici urmând să fie amenajat un centru multifuncţional. Banii pentru această investiţie vor veni dintr-un grant din partea Elveţiei.

Hala Laminor este un spaţiu vast, de 68.000 de metri pătraţi, ale cărui începuturi sunt legate de anul 1936, odată cu înfiinţarea Uzinelor Malaxa, transformate în anii comunismului în Întreprinderea 23 August, după 1990 obiectivul fiind cunoscut drept Uzinele Faur și considerat pe bună dreptate, astăzi, un reper istoric al arhitecturii industriale de pe teritoriul Sectorului 3.

sursa video: Alex Iacob, reptilianul.blogspot.ro , Facebook: Reptilianul 

La finalul evenimentului a avut loc un tur prin Hala Laminor, pentru a fi evidenţiat potențialul pe care această clădire îl poate avea pentru comunitatea Sectorului 3.

Înca din anul 2014, când am reușit să salvăm Hala Laminor de la vandalizare, preluând-o, am spus că este nevoie ca întreaga zonă să devină un punct de reper, atât pentru Sectorul 3, cât și pentru întreg orașul. Cu o istorie de aproape un secol, Hala Laminor este un simbol pentru Bucureștiul industrial de la 1900, dar și un reper pentru perioada comunistă. Ne-am propus să transformăm Hala Laminor într-un centru multifuncțional, cu trei săli de spectacole, să facem o zonă de tehnologie de ultimă generație, în care copiii să vadă acest lucru. Să
constituie cel mai mare centru de atracție din București. Dar, fiind un monument istoric de categoria A, avem nevoie de avizul Comisiei de cultură din cadrul Mnisterului Culturii pentru orice intervenție asupra acestei clădirii", a declarat primarul Robert Sorin Negoiță. 

Proiectul este unul benefic pentru comunitatea Sectorului 3, în condiţiile în care își propune să implice atât comunitatea, cât și societatea civilă activă în domeniul dezvoltării durabile în plan local și să revitalizeze o zonă strategică a Sectorului 3, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 3. 

sursă foto: Alex Iacob, reptilianul.blogspot.ro , Facebook: Reptilianul 

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Ne dorim ca astăzi să prezentăm o poveste despre acest obiectiv care se află în apropierea noastră, fosta Hală Laminor. Orașul user-friendly este denumirea primei întâlniri, prin care ne propunem să revitalizăm fostele spații industriale. De asemenea, ne dorim ca la următoarele întâlniri să participe cât mai mulți reprezentanți din administrația locală și centrală. Prin orașul user-friendly Institutul pentru Politici Publice urmărește o implicare civică pentru revitalizarea fostelor spații urbane industriale și promovarea dezvoltăriiacestora în plan local. Această inițiativă a IPP a fost începută cu destul de mult timp în urmă, iar astăzi ne bucurăm că beneficiem de sprijin și din partea programuluide cooperare româno-elvețian", a declarat Elena Tudose, directorul Institutului pentru Politici Publice. 

HALA LAMINOR. De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment a fost prezentat și un studiu realizat de IPP, care relevă faptul că 84% dintre locuitorii Sectorului 3 sunt mulțumiți de evoluția zonei în care locuiesc, cu privire la dezvoltarea urbană/estetică din ultimii trei ani, 91% dintre respondenţi considerând totodată că Hala Laminor și împrejurimile ei nu sunt exploatate la potențialul de care dispun, în timp ce 41% sunt de părere că ar trebui păstrate o parte dintre elementele clădirii originale, dar cu o destinație funcțională pentru comunitate.

sursă foto: Alex Iacob, reptilianul.blogspot.ro

HALA LAMINOR. Evenimentul face parte din cea de-a doua ediție a festivalului „Creative Est", inițiativă care aduce împreună industriile cu potenţial inovator din România și din Estul Europei. În cadrul acestui proiect sunt partenere Primăria Sectorului 3, Institutul pentru Politici Publice și Primăriile municipiilor Arad şi Alba-Iulia.

Etichete: Hala Laminor, orasul user friendly, robert negoita, Sectorul 3, tur hala laminor

0/1 COMENTARII
mario
19 Oct 09:41
+0
VOTURI
-0
În loc să închirieze spațiul celor ce vor să producă ceva, ei se gîndesc să facă locuri unde lumea să vină să-și cheltuie banii. Care bani ? Dacă nu se produce, nu sînt bani !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE