HALLOWEEN 2014. Patriarhia: De HALLOWEEN, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici oculteHALLOWEEN 2014. Patriarhia Romana declara ca, de Halloween, elevii sunt invitati si chiar indemnati, sub pretextul distractiei, la practici oculte si recomanda cultivarea si incurajarea cunoasterii culturii si traditiilor romanesti.

HALLOWEEN 2014. Patriarhia: De HALLOWEEN, elevii sunt invitati si chiar indemnati la practici oculte
HALLOWEEN 2014. Patriarhia: De HALLOWEEN, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici oculte
Foto: brandeis.edu

HALLOWEEN 2014. 'In ultimii ani, in scolile romanesti sunt tot mai des organizate o serie de activitati pe tema 'nonviolentei', insa la astfel de manifestari ca aceea de Halloween, sub pretextul distractiei, elevii sunt invitati si chiar indemnati la practici oculte si la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent', se afirma intr-un comunicat al Patriarhiei Romane, citat, joi, de Agerpres.

HALLOWEEN 2014. Patriarhia Romana 'impartaseste ingrijorarea a numerosi parinti, elevi si profesori din intreaga tara fata de organizarea in tot mai multe institutii publice de invatamant din Romania (de la gradinite pana la liceu) a unor serbari de Halloween, o traditie care isi are originea in adorarea pagana a spiritelor si a unui zeu celtic al mortii, straina de cultura, credinta si spiritualitatea romaneasca'.

HALLOWEEN 2014. 'Desi specialistii avertizeaza asupra cresterii violentei in societate si agresivitatii tinerei generatii in special, iar mass-media relateaza tot mai multe cazuri de acest gen in scoli, paradoxal sunt incurajate tocmai activitatile cu efecte negative asupra formarii si educatiei copiilor si tinerilor, uneori chiar incluse in programul de invatamant extracurricular', se mentioneaza in comunicat.

HALLOWEEN 2014. In opinia Patriarhiei Romane, 'Familia, Scoala si Biserica trebuie sa conlucreze pentru formarea si educarea generatiilor viitoare in spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea si incurajarea cunoasterii culturii si traditiilor romanesti, a stimularii creativitatii si iubirii de frumos, a discernamantului intre bine si rau, adevar si minciuna, dreptate si nedreptate etc'.

HALLOWEEN-ul este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, care s-a raspandit in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Halloween este sarbatorit in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza - de exemplu, in Suedia este marcat in prima sambata din noiembrie.

HALLOWEEN 2014. Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows' Even, numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloween-ul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental - catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.

HALLOWEEN 2014. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezinta Lanterna lui Jack.

HALLOWEEN 2014. Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband 'Trick or Treat?' ('Pacaleala sau dulciuri?'), ca o amenintare ca, daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In alte tari, Halloween este serbat prin parade si carnavaluri.

Etichete: Halloween, HALLOWEEN 2014, Patriarhia Română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h