Hans Klemm: Încurajez Ministerul Sănătăţii să ofere gratuit metode de detectare precoce a canceruluiHans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a declarat, joi, că încurajează Ministerul Sănătății să ofere gratuit în continuare femeilor metode de detectare precoce a cancerului. Ambasadorul a menționat că în România prima cauză de deces pentru femei este cancerul, arătând că sunt afectate, în special, cele din mediul rural și din rândul etniei rome, din cauza lipsei de informare și a unui stil de viață sănătos.

Hans Klemm: Incurajez Ministerul Sanatatii sa ofere gratuit metode de detectare precoce a cancerului
Hans Klemm: Încurajez Ministerul Sănătăţii să ofere gratuit metode de detectare precoce a cancerului
Foto: digi24.ro

"Detectarea precoce și metodele de screening pot preveni cancerul prin detectarea leziunilor și tratarea acestora înainte ca ele să devină canceroase. România a recunoscut acest fapt prin Strategia Națională pentru Sănătate 2014-2020 și domnul ministru a discutat o serie de măsuri pentru a preveni și pentru detectarea precoce a cancerului. Aș vrea să încurajez în continuare Ministerul Sănătății să facă metodele de detectare precoce a cancerului disponibile fără plată pentru toate femeile. Este important să se popularizeze formele de prevenire a cancerului printr-un stil de viață sănătos, dietă adecvată, limitarea expunerii la soare, limitarea consumului de tutun și alcool. (...) Aceste lucruri trebuie învățate de către cei tineri și de către copii", a spus, joi, ambasadorul SUA în România, în deschiderea celui de-al VII-lea Summit de cancer mamar și de col uterin "WE CAN Eastern Europe/Central Asia. Advocacy, Education and Outreach in Breat and Cervical Cancer", organizat joi şi vineri la Palatul Parlamentului.

Ambasadorul SUA a indicat că toate țările sunt îngrijorate de procentul foarte mare de femei care suferă de cancer de col uterin și sân, precizând că în fiecare an 700.000 de femei mor din cauza acestei boli. Ambasadorul a menționat că în România prima cauză de deces pentru femei este cancerul, arătând că sunt afectate, în special, cele din mediul rural și din rândul etniei rome, din cauza lipsei de informare și a unui stil de viață sănătos. "Date fiind aceste statistici îngrijorătoare, România are multe provocări", a arătat Klemm, potrivit Agerpres.

Klemm a indicat că provocări există și în țara sa, unde cancerul de sân este cea mai întâlnită formă a acestei boli, 200.000 de cazuri fiind diagnosticate în fiecare an, iar 40.000 de femei murind din această cauză. Klemm a adăugat că în fiecare an 4.000 de femei mor de cancer de col uterin în SUA.

"120 de miliarde de dolari sunt cheltuite de SUA pentru îngrijirea pacienților de cancer și această sumă probabil va crește pe măsură ce populația SUA îmbătrânește și incidența acestor tipuri de cancer crește cu înaintarea în vârstă. Guvernul nostru încearcă să lucreze printr-o serie de instituții, inclusiv Institutul Național pentru Cancer și alte divizii ale Ministerului pentru Sănătate, de exemplu centrul de control al bolilor. (...) SUA încearcă atât de plan național, cât și internațional să colaboreze cu parteneri pentru a înțelege mai bine boala și pentru a îmbunătăți planurile de tratament", a spus Hans Klemm, adăugând că SUA investesc miliarde de dolari și în cercetare și educație.

Potrivit TVR, puţine dintre româncele care suferă din cauza cancerului de sân ştiu că pot primi proteze mamare gratuite. Conform aceleiaşi surse, 17 unităţi spitaliceşti din România au clinici de chirurgie plastică în cadrul cărora femeile pot beneficia de proteze mamare gratuite.

Etichete: ambasador SUA, cancer, cancer la sân, hans klemm

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h