HAOS în Capitală după implementarea BENZILOR UNICE RATB pe Şoseaua Bucureşti - PloieştiPrimaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, a inceput implementarea proiectului privind crearea de noi benzi unice destinate transportului in comun. In acest sens, specialistii din cadrul Municipalitatii si reprezentantii RATB au stabilit noile artere care vor avea benzi unice pentru transportul public. Cu toate acestea, traficul la intrarea in Bucuresti dinspre DN 1 a fost complet dat peste cap luni dimineata, dupa ce Primaria Bucuresti a montat o banda unica pentru autobuzele RATB pe Soseaua Bucuresti – Ploiesti, pe sensul intrare in Capitala.

Benzi unice RATB
Benzi unice RATB

Banda unica a fost amenajata pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, din zona Podul Baneasa pana la Fantana Miorita.

Drumul Balotesti - Fantana Miorita a durat peste o ora si zece minute, iar drumul Saftica- Fantana Miorita aproape doua ore.

Banda unica a fost amenajata pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, din zona Podul Baneasa pana la Fantana Miorita.

Un efect al blocarii intrarii in Bucuresti de pe DN 1, si alte intrari in Bucuresti din zona de nord au fost extrem de aglomerate, Bulevardul Pipera - Tunari si Soseaua Andronache.

Astfel, au inceput lucrarile de realizare a benzilor unice (marcaje si montare stalpisori de delimitare) pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in sensul spre centru. Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat in mod expres reprezentantilor Administratiei Strazilor ca lucrarile de marcare a benzilor unice sa se realizeze de acum inainte numai pe timp de noapte, pentru a nu afecta traficul rutier.

Referitor la strategia de implementare, Primarul General, Gabriela Firea a declarat: "Proiectul de realizare a benzilor unice este una din prioritatile actualei administratii. Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB si taxi scade timpul de asteptare in statii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ. De asemenea, proiectul de realizare de benzi unice va fi coordonat si cu alte masuri de imbunatatire a transportului public in Bucuresti, cum ar fi innoirea parcului auto al RATB, semaforizarea inteligenta in intersectiile din Capitala, astfel incat sa reusim fluidizarea traficului cat mai rapid. In prezent, exista putine artere cu benzi unice in Bucuresti, iar unele din acestea sunt impracticabile din cauza masinilor parcate ilegal. Din acest motiv este necesara o coordonare clara cu Politia Rutiera, pentru reglementarea acestor situatii. Astfel, daca va exista coordonare interinstitutionala, traficul din Bucuresti se va degaja semnificativ".

Edilul Sef a mai explicat totodata ca "acest proiect al benzilor unice pentru transportul public de persoane in Bucuresti are la baza mai multe studii de trafic, realizate de specialisti atat din tara cat si din strainatate, studii care demonstreaza ca mai multe artere din Bucuresti se pot adapta acestui sistem, fara sa afecteze in mod negativ traficul. Acest sistem de benzi unice este implementat cu succes in toate marile capitale europene".

Lucrarile de infiintare a benzilor unice vor continua pe urmatoarele artere:

- sos. Kiseleff pana la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri)

- bd. Constantin Prezan (pe ambele sensuri)

- Calea Dorobanti – intre Piata Dorobanti si bd. Dacia (pe ambele sensuri)

- Calea Dorobanti (sensul spre centru) intre bd. Dacia si Piata Lahovari

- Str. George Enescu – intre Piata Lahovari si bd. Magheru

- Bd. Magheru (sens spre periferie) intre C.A. Rosetti si Piata Romana

- Bd. Magheru (sens spre centru) intre Piata Romana si str. George Enescu

Reamintim ca in acest moment, in Capitala, exista benzi de circulatie destinate transportului public pe urmatoarele artere:

- B-dul Mihail Kogalniceanu – b-dul Regina Elisabeta,

- Splaiul Independentei, portiunile dintre sos. Cotroceni si bd.Eroilor si din dreptul Centrului Istoric,

- B-dul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia,

- Calea Dorobanti, intre b-dul Dacia si Sos. Stefan cel Mare,

- B-dul Dacia, intre calea Dorobanti si Str. Icoanei,

- Calea Grivitei, intre Piata Mures si str. Caraiman, pe sensul Gara de Nord,

- B-dul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si piata Charles de Gaulle.

Etichete: benzi unice, benzi unice bucuresti, benzi unice ratb, Bucureşti, RATB

0/11 COMENTARII
Ghita
24 May 19:08
+0
VOTURI
-0
lele sau nae, sau cum iti place sa ti se zica la ora asta...
Esti tanar, zici? Cu un asemenea vocabular? Zi "zau" cu limba scoasa!
Inainte de-a juisa ca ti-ai vazut comentariul publicat pe internet (ce dracie!), am o intrebare pentru tine. Cu cine ai votat? Pesedeul coanei mustaciosului? Esti din cei care cred ca in piata Victoriei au fost oameni platiti cu 30 de lei pe caine? Ca altfel nu-mi explic reactiile tale, de-a dreptul animalice...
Succesuri nemasurate, telespectator fidel al Halenei 3!
nae
24 May 13:38
+0
VOTURI
-0
vlad, pe tine de fapt nu te intereseaza problema in cauza. ai juisat de placere, ca un vier intre scroafe, cand ai vazut ca postarea unui idiot ca tine sau mai mare, are mai multe likeuri decat ale coanei primarese. inteleg ca scopul este nu criticarea unei masuri ci inlocuirea prostului cu altul. dar de al vostru. bravo. la semnaturi oilor ca va aduce viitorul primar mai mult nutret sa aveti putere sa#rezist. tembeli!
lele
24 May 13:31
+0
VOTURI
-0
fox sau mops, mata care te-a fatat ( ce mare gresala a facut) este bogata? circula cu curul in autoturism personal? daca da, atunci isi merita soarta sa aiba o creatura ca tine. saracii si pensionarii zici? boule, tu ai mers cu autobuzul in viata ta ? noi care suntem tineri si mergem la serviciu cu ratb-ul in ce categorie ne incluzi ? saraci, prosti sau alta scornita de mintea ta debila. esti mai prost decit prevede legea. saracule cu duhul, nu ai de lucru ? treci la munca loaza.
Ba-Laur
23 May 16:21
+0
VOTURI
-0
"Primaria Bucuresti a montat o banda unica pentru autobuzele RATB"
Hai, mai... Serios? Primaria a "montat" o banda? Cum a facut isprava? A venit cu banda de-acasa si-a asamblat-o la locul faptei? A prins-o cu suruburi, sau cum? Cum poti MONTA o banda de mers?

@laur - Esti confuz, nene. Rau de tot. Ce treaba au ateii cu tramvaiele? Te-a verificat cineva la urcarea in RATB de religie, si nu ti-a dat drumul pana n-ai dovedit ca esti de o anumita orientare?
Sau ai ramas fara pastile, si-ai inceput s-o iei razna pe internet? Zi-ne daca asa e, ca te ajutam. Un branci pe o scara mai inalta si, daca avem noroc, iti rupi singur gatul. Daca nu, te ajutam si acolo. Orice pentru cretinii care gandesc cu crucea...
vlad
23 May 10:48
+0
VOTURI
-0
Stiti ce mi-a placut foarte mult?? La 2 ore dupa postarea de pe pagina lui Firea erau vreo 15-20 de comentari. In timp ce postarile care dadeau share la postarea initiala aveau deja zeci. Deci postarea initiala, de la o pagina foarte urmarita nu avea commenturi.... ce va spune asta?? :)) Stim toti ca Firea cenzureaza TOT ce nu-i convine..... oare cate sute/mii de mesaje urate a primit? :))))

Semnati pentru referendum, hai sa vedem cati mai au incredere in ea. E ceva democratic.
laur
23 May 00:12
+0
VOTURI
-0
Sa circule masinile in zile pare si impare ca este prea multa poluare si vom muri devreme si in mare pacat. Sunt prea multe masini care circula cu 1 persoana si unele autobuze, tramvaie circula GOALE ca doar fraieri merg cu ele si INCULTI si ATEI doar cu masina in mandria lor prosteasca.
ALEXANDRU BODEA
22 May 19:11
+0
VOTURI
-0
BENZILE UNICE RATB NU SUNT O SOLUTIE IN CAZUL STRAZILOR INGUSTE , DAR MARCATE CU TREI BENZI DE CIRCULATIE , NICI DUPA TERMINAREA ANULUI SCOLAR !!
ACESTE BENZI RATB TREBUIE APLICATE NUMAI ACOLO UNDE FIECARE "BANDA DE CIRCULATIE " ARE CEL PUTIN 8 METRI LATIME , NU POATE TRATA PRIMARIA CA SI BULEVARD DINTR-O STRADA !!
SOLUTIA AR FI O ANALIZA MAI ATENTA SI REALIZAREA MAI MULTOR STRAZI DIN CENTRU CU SENS UNIC , ASA CUM ESTE DE EXEMPLU LA VIENA , DACA DOAMNA PRIMAR GENERAL DORESTE SA APLICE CE ARE VIENA .....
DE TRASURILE TRADITIONALE , PE CARE LE AVEAM IN ANII COPILARIEI PRIN ANII '50 , CE SA MAI SPUN , SUNT SOLUTII SI AICI , DAR NU SE DORESTE ....MENTINEREA TRADITIEI , CI MAI DEGRABA ACCEPTAREA MOTOCICLISTILOR DORITOPRI DE A FACE O "LINIE" PE SPLAI DE EXEMPLU , INTRE PODURI , INCERCAND SA VADA CE POATE MOTORUL....
Fox
22 May 15:25
+0
VOTURI
-0
Alo!! B356! Vedeti ca deja s-a renuntat la benzile unice!!!! Alt esec rasunator! Stiu ca nu da bine sa scrieti asta dar poate va infoormati si voi mai repede!

Primaria Capitalei a zis ca "a fost un test" ce s-a intamplat astazi! Test pe banii contribuabililor! Cata nerusinare sa ai miniti in halil asta? Care test? Au vazut ca au blocat complet intarea in BUcuresti si acum o dau la intors! De unde colana verticala? De unde curaj sa spui "Da, suntem prosti! Nu am fost in stare sa punem o idee de altfel buna, in practica!"

Ce imi place cand am dreptate :))) Pacat ca votantii Pandelei nu o sa inteleaga nici acest esec! O sa dea vina pe corporatisti ca vin la munca cu masinile! :)))
Fox
22 May 14:19
+0
VOTURI
-0
Nu va mai luati de sefa Pandele!!! EEEE!!! A promis ca rezolva problema traficului in 6 luni??? Acum nah... e greu sa incurci circulatia mai mult decta era dar uite ca a reusit. Asadar a rezolvat problema in 12 luni!!! Ia ganditi-va! Daca pui 5 km de coada in afara Bucurestiului pe toate arterele de intrare in Bucuresti e clar ca se elibereaza traficul in interiorul orasului la cate masini raman blocate acolo.
A rezolvat problema si saracii si pensionarii care formeaza majoritatea calatorilor din jegurile de autobuze o sa aprecieze ca au ajuns devreme la piata si fara sa mai stea in trafic! Votantu' sa fie multumit! Economia orasului? Da-o draq!

Abia astept urmatoarele ambuteiaje! Pe celelalte artere! Sa vezi ce ii cade primaria in cap incompetentei! :))
alt cititor
22 May 13:40
+0
VOTURI
-0
buna initiativa. problema tine insa de educatie si de respect. fata de lege si fata de cei din jur. orice lucru nou are si dezavantaje. noi suntem contra din principiu. nu conteaza despre ce este vorba. inteleg din articol cum ca o portiune de cca 400 m a dereglat circulatia pana la saftica! pai de ce nu ati mers mai incolo sa vedeti cum este? erau cozi pana la sibiu. penibilitate si tembelism gazetaresc. mai circulati si voi prin lume si vedeti cum si ce se intampla acolo. nu va duceti doar la magazine si carciumi. europo, stai asa ca venim si noi, cu caruta trasa de boi. asa conducatori, asa popor. traiasca usr si nicusor emperator!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE