Trafic îngreunat pe Valea Prahovei. Aproximativ 20.000 de autovehicule au tranzitat DN1Traficul rutier se menţine intens, marţi seară, pe DN1, unde se circulă în coloană la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti, în zona Posada şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, anunţă Centrul Infotrafic, precizând că valorile de trafic tind să scadă.

Haos pe Valea Prahovei. Trafic ingreunat pe DN1
Haos pe Valea Prahovei. Trafic îngreunat pe DN1

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, la această oră traficul rutier continuă să fie intens pe DN1, iar pentru fluidizarea circulaţiei pe Valea Prahovei numărul de poliţişti rutieri a fost suplimentat, aceştia acţionând în intersecţii şi în zona trecerilor de pietoni, informează Mediafax.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat pe parcursul acestei zile aproximativ 20.000 de autovehicule în ambele sensuri, cu o creştere nesemnificativă faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă, iar valorile de trafic tind să scadă.

Întrucât capacitatea drumului este de aproximativ 1.500 de autovehicule pe oră, la trecerea de pe două benzi pe sens pe una singură în zona Nistoreşti şi ţinând cont că limita de viteză în Comarnic este de 70 kilometri la oră faţă de 100 de kilometri la oră în afara localităţii, în condiţii de trafic intens se formează coloane de autovehicule, mai precizează Infotrafic.

Pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, traficul rutier s-a desfăşurat normal pe parcursul zilei de marţi, chiar dacă a fost mai intens decât în mod obişnuit, echipajele de poliţie aflate în patrulare prevenind producerea unor accidente grave prin monitorizarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Şi pe celelalte drumuri naţionale pe care s-au înregistrat valori ridicate de trafic numărul de poliţişti rutieri a fost suplimentat, aceştia fiind sprijiniţi de cei de la ordine publică.

Încă din cursul după-amiezii traficul rutier pe DN 1 s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care mii de turişti care vor petrece sfârşitul de an la munte se îndreaptă către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov, astfel că pe sensul de urcare către munte s-au format coloane de maşini.

Mii de turişti vor petrece Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei, iar preţurile practicate anul acesta de hotelieri sunt comparabile cu cele de anul trecut. Preţul pentru cazare porneşte de la 176 de lei de persoană pe noapte la pensiuni şi poate ajunge la peste 2.000 de euro pentru o vacanţă de cinci nopţi la hotelurile de lux. Tarifele practicate de Revelion sunt de două sau chiar de trei ori mai mari decât cele pentru vacanţa de Crăciun. Spre deosebire de alţi ani, când locurile de cazare pentru staţiunile de pe Valea Prahovei erau rezervate în totalitate cu câteva săptămâni înainte, anul acesta au fost locuri disponibile până cu câteva zile înainte de Revelion.

La munte se schiază în condiţii bune în Azuga, Buşteni şi Sinaia.

Etichete: DN1, trafic îngreunat

0/1 COMENTARII
ce avem de facut
31 dec 02:04
+0
VOTURI
-0
Cu TRENUL ajung mai repede in zilele cu cozi pe drum.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE