HARTA RECICLĂRII, aplicaţia de mobil care îţi arată cele mai apropiate puncte de reciclareUtilizatorii de telefoane sau teblete dotate cu sistemele de operare iOS și Android au la dispoziție, începând de luni, aplicația "Harta Reciclării'. Aceasta arată cele 4.000 de puncte de reciclare din ţară în care oamenii pot aduce electrocasnice defecte sau baterii și acumulatori uzați.

Harta Reciclarii, aplicatie interactiva pentru descoperirea centrelor de reciclare
Harta Reciclării, aplicaţie interactivă pentru descoperirea centrelor de reciclare

Harta Reciclării este o aplicație inteligentă, care detectează poziționarea utilizatorului și identifică cele mai apropiate puncte de colectare de acesta, și, calculând distanța și traseul prin conectarea la sistemul GPS al telefonului, îl conduce direct către punctul de reciclare dorit. Totodată, utilizatorul are posibilitatea de a filtra punctele de colectare selectate după programul de lucru și distanța maximă față de locul în care se află, potrivit Agerpres.

"Prin lansarea acestei aplicații, încercăm să transformăm tehnologia într-un aliat în lupta noastră pentru protejarea mediului înconjurător și a sănătății umane. Rata de colectare a deșeurilor este puternic dependentă de gradul de informare al populației și de existența unei rețele de puncte de colectare. Din acest punct de vedere, 'Harta interactivă a reciclării' este un instrument care completează perfect strategia noastră de dezvoltare a unei rețele extinse la nivel național, dotată cu infrastructură de colectare specifică și care să fie ușor accesibilă, facilitând adoptarea unui comportament responsabil față de mediu și contribuind la crearea premiselor necesare atingerii obligațiilor de țară privind reciclarea", a declarat, luni, președintele Asociației Environ, Andrei Orban, în conferința de lansare a aplicației.

Odată cu lansarea "Hărții Reciclării", luni a fost prezentată, tot în premieră, o aplicație destinată celor mici — 'Aventurile lui Baterel'. Practic, aplicația care poartă numele eroului principal al campaniei de educație ecologică 'Baterel și Lumea Non-E', pe care Environ și SNRB o derulează de peste cinci ani la nivel național, facilitează, prin intermediul jocului, însușirea cunoștințelor de ecologie și a principiilor de bază ale colectării selective a deșeurilor reciclabile. Cele două premiere absolute pentru România în mediul virtual fac parte din strategia celor două organizații partenere și vizează creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației și participarea activă în sistemele de colectare selectivă a deșeurilor.

Aplicațiile 'Harta Reciclării' și 'Aventurile lui Baterel' sunt disponibile în două versiuni, atât pentru sistemele de operare iOS (Appstore), cât și Android (Google Play), și vor fi permanent actualizate, pe măsură ce rețeaua de colectare se extinde cu noi puncte, iar acțiunea jocului se dezvoltă pe mai multe etape. La ora actuală, harta interactivă cuprinde peste 4.000 de puncte de colectare a electrocasnicelor defecte sau a bateriilor și acumulatorilor uzați.

Asociația Environ și SNRB sunt organizații colective ce instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice, respectiv al celui de baterii și acumulatori portabili, promovând activ conceptele de colectare selectivă, reciclare și economia circulară în România.

Etichete: aplicatie electrocasnice stricate, aplicatie Harta Reciclării, aplicatie telefon, eletrocasnice defecte, Harta Reciclării, puncte reciclare electrocasnice

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h