HARTA celor mai PERICULOASE treceri de pietoni din Capitală, făcută de poliţiştiMaşinile se repară, oamenii nu. Este mesajul poliţiştilor pentru şoferi şi drama pe care o trăiesc victimele accidentelor rutiere. În fiecare an, viaţa se schimbă pentru sute de pietoni, care rămân cu traume ireparabile, din cauza şoferilor neatenţi. Într-o nouă campanie, Poliţia Română a dezvăluit cele mai periculoase treceri de pietoni din Capitală.

HARTA trecerilor de pietoni PERICULOASE din Capitala
HARTA trecerilor de pietoni PERICULOASE din Capitală

Anual, sute de pietoni sunt loviţi de maşini. Mulţi suferă răni grave, iar zeci mor pentru că sunt loviţi pe trecerea de pietoni.

Doar în primele nouă luni ale acestui an, 58 de oameni au fost omorâţi pe trecerile de pietoni. 412 au supravieţuit, dar au fost răniţi grav.

Din noiembrie şi până în martie, când ziua e mai scurtă, sunt înregistrate cele mai multe accidente.

CITEŞTE ŞI Au fost trasate primele treceri de pietoni 3D, în Capitală. UNDE sunt amplasate

Trei treceri de pietoni 3D au fost amenajate în București pentru a-i determina pe șoferi să încetinescă. Evenimentul a avut loc de "Ziua europeană fără accidente rutiere mortale". DETALII, AICI. 

UNDE de produc cele mai multe accidente pe trecerile de pietoni, în Capitală

Potrivit poliţiştilor, cel mai des, accidentele se produc pe trecerile de pietoni din cartierele Berceni, Militari, Pantelimon şi Crângaşi.

Trecerile de pietoni de pe Şoseaua Turda sunt cele mai periculoase din Capitală. Şi asta pentru că şoferii vin cu viteză dinspre Podul Grand şi uită să mai acorde prioritate pietonilor.

Pentru a conştientiza pericolul, şoferii au fost astăzi traşi pe dreapta de poliţiştii care au împărţit pliante şi le-au arătat clipul de promovare a noii campanii: "Conduceţi cât mai prudent, să adaptaţi viteza în funcţie de condiţiile de drum".

Sursa: observator.tv

Etichete: Bucureşti, Capitală, treceri de pietoni periculoase, treceri pietoni

0/3 COMENTARII
vlad
21 oct 09:47
+0
VOTURI
-0
Oh da, de constientizare e nevoie... nu domne, e nevoie de pedepse!!! Trebuie puse camere de luat vederi pe toate zonele astea si umflat carnetul tuturor care nu dau prioritate la zebra. Si-asa sunt prea multi soferi in Bucuresti... mai facem rost si de niste banuti, ii investim in alte masuri...
Maximus
18 oct 23:40
+0
VOTURI
-0
Cod rutier, art. 72 (3): Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar în lipsa acestora, în localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.
ggg
18 oct 12:04
+0
VOTURI
-0
"Trecerile de pietoni de pe Şoseaua Turda sunt cele mai periculoase din Capitală. Şi asta pentru că şoferii vin cu viteză dinspre Podul Grand şi uită să mai acorde prioritate pietonilor." - GRESIT - ACESTE TRECERI SUNT 1 SI ARE SEMAFOR !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE