Harta vitezelor la internet în fiecare judeţ din RomâniaNumărul românilor care au acces la conexiuni de internet de mare viteză, fixe şi mobile, este tot mai mare, iar vitezele cresc continuu. Un raport al statului evidenţiază însă diferenţe mari pe judeţe, între urban şi rural, precum şi între vitezele medii la nivelul principalilor operatori, cu RCS & RDS lider la performanţă pe fix, dar codaş pe mobil.

"Raportul pe care îl publicăm astăzi evidențiază valori în creștere ale indicatorilor tehnici de calitate de care beneficiază utilizatorii de internet din România, în special viteza transferului de date", spune într-un comunicat Eduard Lovin, director executiv de reglementare în cadrul ANCOM.

Viteza medie de download la nivel naţional a ajuns anul trecut la 75,49 Mbps în cazul conexiunilor fixe prin fir, respectiv 19,22 Mbps la internetul mobil, potrivit datelor statistice Netograf.ro.

Viteza medie de download pentru conexiunile fixe, prin fir şi wireless, variază însă de la 69,16 Mbps în Bucureşti la 28,33 Mbps în Maramureş. În cazul internetului mobil, în Bucureşti viteza medie înregistrată în 2015 a fost de 25,59 Mbps, la polul opus regăsindu-se judeţul Dâmboviţa, cu 4,94 Mbps.

Statisticile se bazează pe circa 174.000 de teste efectuate de utilizatori în cursul anului 2015 în cadrul aplicației Netograf.

Potrivit datelor din Netograf centralizate de ANCOM, din primii cinci furnizori de internet fix de pe piaţă, cele mai bune viteze pe conexiuni prin cablu sunt oferite de RCS & RDS - 101,31 Mbps download, respectiv 103,32 Mbps upload, urmat de Nextgen Communications (companie din grupul Telekom), Digital Cable Systems (AKTA), UPC România, respectiv Telekom România.

Citeşte mai mult pe economica.net

Etichete: internet, internet fix, internet mobil, viteză internet

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE