Heinzmann şi-a anunţat despărțirea de Tarom: Nu voi participa la propria mea execuțieDirectorul general al Tarom, belgianul Christian Heinzmann, a declarat că își va înceta mandatul de director general la miezul nopții de luni spre marți, în același timp cu încetarea mandatului de director de resurse (accountable manager) al Tarom.

Christian Heinzmann, pregatit sa plece de la Tarom
Christian Heinzmann, pregătit să plece de la Tarom

"Nu voi participa la propria mea execuție. Însă știu că vor fi cinci membri prezenți, va veni special chiar și Dragoș Andrei, de la Londra. Decizia anunțată vineri va fi pusă în aplicare la ședința din această seară și se va aplica de la miezul nopții", a afirmat directorul general al Tarom, potrivit Profit.ro care citează News.ro.

Întrebat dacă va rămâne membru în consiliul de administrație, el a răspuns "deocamdată da", chiar dacă situația i s-ar părea "ridicolă". Duminică, Christian Heinzmann a trimis o scrisoare consiliului de admnistrație în care își manifestă disponibilitatea de a colabora pentru o tranziție în condiții cât mai bune la conducerea Tarom.

"Am un contract prost, există și diferențe între versiunea în engleză și cea în română. Mă aștept să nu-mi plătească cele șase salarii", a menționat Heinzmann.

Ministrul Transporturilor îl acuză pe Heinzmann de lipsă de interes și de responsabilitate, una dintre principalele deficiențe descoperite la compania aeriană fiind nerealizarea indicatorilor prevăzuți în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pentru anii 2014 și 2015. Alte nereguli au fost constatate în ceea ce privește întocmirea pontajelor și evidența prezenței personalului Direcției Tehnice, numărului de ore suplimentare prestate de angajați fiind crescut artificial, la fel și plata nejustificată a acestor ore.

Vineri, belgianul Christian Edouard Heinzmann a fost propus spre suspendare din postul de director general al companiei Tarom, din cauza managementului deficitar, a anunțat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în subordinea căruia funcționează operatorul aerian. El a precizat că acesta nu își va mai putea exercita funcția de director general din 22 martie, dacă însă și membrii CA vor fi de acord cu propunerea formulată în acest sens de către minister.

Ministerul Transporturilor deține însă peste 97% din acțiunile Tarom. Alți acționari sunt Aeroporturi București SA (1,48%), ROMATSA (1,26%) și SIF Muntenia (0,09%). Anul trecut, Tarom a înregistrat pierderi de 41 de milioane de lei, deși bugetul prevedea un nivel mult mai redus, de doar 8 milioane de lei.

Etichete: Christian Heinzmann, plecare Christian Heinzmann, suspendare Christian Heinzmann, tarom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h