Hollywood Multiplex, amendat de Consiliul ConcurenţeiCartel al filmului descoperit și amendat de Consiliul Concurenței. Hollywood Multiplex Operations, firma care administrează sălile de cinema din Bucureşti Mall, a stabilit preţul biletelor de comun acord cu unul dintre distribuitorii de filme, Intercom.

Hollywood Multiplex, amendat de Consiliul Concurentei
Hollywood Multiplex, amendat de Consiliul Concurenţei

Hollywood Multiplex Operations, firma care administrează sălile de cinema din Bucureşti Mall, a fost amendatî de Consiliul Concurenței. 

Este un distribuitor mare, care aduce în cinematografele din România producţiile studiourilor Sony, cum ar fi, de exemplu, filmele din seria Spider Man.

Regulile concurenţei spun că nu e treaba distribuitorului cât cere cinematograful pe bilete. Prin astfel de înţelegeri, cinematograful nu mai poate oferi bilete la preţ redus dacă îşi doreşte, aşa că spectatorul plăteşte preţul pe care îl vrea distribuitorul filmului.

În urma acestei descoperiri, Hollywood Multiplex a fost amendat cu aproape 100.000 de lei, iar Intercom cu 7.000 de lei. Nu sunt amenzi mari. Însă cele două companii au avut parte de clemenţa Consiliului după ce şi-au recunoscut vina. Nici nu aveau cum să o ascundă câtă vreme înţelegerea de preţ era trecută în contract, după cum spune autoritatea de concurenţă. Amenzile au fost acordate în urma unei anchete care a început în 2013. Atunci, Consiliul Concurenţei avea altă temere. Spunea că unele firme de distribuţie, care reprezintă în România cele câteva studiouri mari din Statele Unite, ar refuza să lucreze cu unele cinematografe, ceea ce ar fi un abuz de poziţie dominantă.

Etichete: amendă, cinematograf, Consiliul Concurenţei, hollywood multiplex

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h