Horia Brenciu, înglodat în datorii. Una din firmele sale e pe pierdere, iar alta are un profit infimHoria Brenciu, deşi este un artist de succes, este înglodat în datorii, după cum arată datele raportate la Ministerul de Finanţe. Una din firmele sale are pierderi, iar cealaltă a raportat anul trecut un profit infim.

Horia Brenciu, inglodat in datorii. Una din firmele sale e pe pierdere, iar alta are un profit infim
Horia Brenciu, înglodat în datorii. Una din firmele sale e pe pierdere, iar alta are un profit infim
Foto: manager-artisti.ro

Horia Brenciu are un contract gras cu o televiziune, are numeroase show-uri, dar firmele lui nu o duc tocmai bine.

Brenciu are doua firme pe numele sau, una specializata in "activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune" si celalata - in organizare de spectacole. Conform analizei de specialitate facuta de supervisor.ro, dupa un an exceptional (2009), cand profitul net a fost de 66% din cifra de afaceri si dupa un altul bun spre foarte bun (2010), indicatorii financiari ai primei firme au scazut dramatic, ajungandu-se ca anul trecut sa fie incheiat cu pierderi de 33.386 lei, la o cifra de afaceri de 92.972 lei. La finalul anului, aceasta societate inregistra creante de 240.379 lei, suma care depaseste cifra de afaceri cumulata a anilor 2013 si 2014.

Cealalta firma, prin care Horia Brenciu organizeaza spectacole, nu a ajuns inca pe pierdere, dar profitul net a tot scazut in ultimii ani, ajungand la numai 1.843 lei in 2014. La 31 decembrie 2014, aceasta firma inregistra datorii totale de 2.262.855 lei (circa 500.000 de euro) si creante de 1.187.603 lei (peste 250.000 de euro).

In plus, Horia Brenciu este "vanat" si de stat pentru plata unei datorii. Artistul a fost instiintat, recent, de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) ca are de platit un procent din veniturile rezultate din impresariat artistic. Artistul a contestat acest impozit si nu vrea sa plateasca 1% din veniturile firmei ca taxa de impresariat artistic, asa ca acum se judeca cu reprezentantii AFCN.

Etichete: datorii, firmă, Horia Brenciu, pierdere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE