Horia Georgescu, fostul şef al ANI, cercetat în dosarul retrocedărilor, rămâne în arest preventivHoria Georgescu, fostul sef al ANI, va fi cercetat in continuare in arest preventiv. Contestatia depusa de Horia Georgescu la masura arestului preventiv a fost respinsa vineri seara de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul sef ANI, Horia Georgescu, ramane in arest preventiv
Fostul şef ANI, Horia Georgescu, rămâne în arest preventiv
Foto: libertatea.ro

In arest preventiv raman si Mihnea Remus Iuoras (fost vicepresedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP), Ingrid Luciana Popa Mocanu (fost vicepresedinte al Comisiei), Constantin Catalin Canangiu (membru al Comisiei), Gheorghe Visoiu si Alexandru Florin Hanu (evaluatori), relateaza Agerpres.

In schimb, evaluatorii Dorin Cornel Drula si Neculai Nistor vor sta in continuare in arest la domiciliu.

Curtea Suprema le-a respins acestora contestatiile, decizia fiind definitiva.

Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile pe 18 martie, el fiind acuzat de procurorii DNA de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, prejudiciul in dosar ridicandu-se la 75 milioane euro.

Etichete: Agenţia Naţională de Integritate, ANI, arest preventiv, Horia Georgescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h