Hossu: Promulgarea legii privind certificatele rezolvă 15-20% din probleme. Marţi ne vedem la GuvernPromulgarea Legii de aprobare a OUG privind certificatele verzi rezolvă doar 15-20% din probleme, pentru că sunt necesare şi alte acte normative şi rămâne problema gazului metan, a declarat joi, preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Hossu: Promulgarea legii privind certificatele rezolva 15-20% din probleme. Marti ne vedem la Guvern
Hossu: Promulgarea legii privind certificatele rezolvă 15-20% din probleme. Marţi ne vedem la Guvern

Liderul sindical a precizat că ordonanţa dă posibilitatea aplicării unor scheme de ajutor de stat, ceea ce înseamnă că sunt necesare noi acte normative, care să reglementeze acest lucru.

"Deci acum avem motiv şi mai mare să punem presiune pe Guvern. Ce ne bucură este că acţiunea sindicală a avut efect. Dar problema nu e rezolvată, pentru că şocul e şi mai mare la liberalizarea gazului metan. Ordonanţa nu rezolvă toate problemele legate de energia verde", a mai spus preşedintele "Cartel Alfa", conform Mediafax. 

Întrebat dacă, în acest context, rămâne valabilă întâlnirea sindicatelor cu reprezentanţii Guvernului stabilită deja pentru marţi, Bogdan Hossu a confirmat acest lucru.

"Avem de ce să ne întâlnim, pentru că asta (promulgarea legii - n. r.) nu rezolvă decât 15-20 la sută din probleme. Rămâne problema gazului metan şi problema altor acte normative care trebuie aprobate", a explicat liderul sindical.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi, menţionând că aşteaptă acum cu nerăbdare scăderea preţurilor la energie electrică.

Etichete: bogdan hossu, Cartel Alfa, certificate verzi, Guvern

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE